tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Υπό παρακολούθηση η Καρπόκαψα της Μηλιάς της Ημαθίας, της Πιερίας και της Καστοριάς

Δεύτερη κορύφωση παρουσίασε ο πληθυσμός της Καρπόκαψας της Μηλιάς στις περιοχές της Ράχης Πιερίας, της Ράχης Ημαθίας και της Καστοριάς, και, κυρίως, στις ημι-ορεινές και ορεινές περιοχές της Ημαθίας και της Πιερίας.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες θερμοκρασίες της περιοχής, εκτιμάται πως το διάστημα 30 Αυγούστου-2 Σεπτέμβρη παρατηρήθηκαν παρατεταμένες ωοτοκίες και πως στο διάστημα 4-7 Σεπτέμβρη θα υπάρχουν συνεχόμενες εκκολάψεις των νεαρών προνυμφών. Ο κάθε οπωρώνας χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης, και γι΄αυτό, οι ειδικοί του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης τονίζουν την επαναληπτική επέμβαση σε οπωρώνες με έντονο ιστορικό προσβολών και ότι οι αγρότες χρειάζεται να λάβουν υπόψιν την προηγούμενη διενέργεια δραστικής ουσίας, τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε σκευάσματος και του χρόνου εφαρμογής του.
Οι ψεκασμοί θα πρέπει να στοχεύουν στα ψηλά κλαδιά, στις κορυφές των δέντρων, καθώς η πλειονότητα των αυγών του εντόμου εναποτίθεται στις περιοχές αυτές. Τέλος, σημειώνεται ότι παράλληλα με την αντιμετώπιση της Καρπόκαψας δρα και η καταπολέμηση των Ναρκών (Phyllonorycter blancardella και Phyllonorycter corylifoliella, Lepidoptera: Gracillariidae).

Αναλυτικά, οι οδηγίες του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης εδώ.

Πηγή: https://www.agronews.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69