tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Περί αγροτικής ανάπτυξης

Γράφει ο Ελευθέριος Βαλαβάνης

Διαβάζοντας την δημοσίευση του 2ου άξονα δράσης της διοίκησης του κ. ΒοργιαζΊδη μου δημιουργήθηκε η ανάγκη για αυτήν μου την παρέμβαση.

1. Ο όρος ανάπτυξη και τα αποτελέσματα της  είναι το επιθυμητό, το  ζητούμενο μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής μιας οραματικής προσπάθειας.

2. Ο όρος αγροτική ανάπτυξη είναι ο σχεδιασμός μιας πολιτικής της οπαίας την αρμοδιότητα έχει η Κεντρική κυβέρνηση της χώρας.

3.Ο όρος ανάπτυξη ετυμολογικά ερμηνεύεται με το μεγάλωμα ,το περίσσευμα του τομέα στον οποίο αναφέρεται εν προκειμένω στον πρωτογενή τομέα, της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας.

4. Ανάπτυξη με συνεχώς μειούμενη την συνεισφορά του εισοδήματος από τον πρωτογενή τομέα στο  ΑΕΠ. δεν έχει βάση είναι οξύμωρη η έννοια της.

5. Ανάπτυξη με συνεχή  μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στο Δήμο μας δεν έχει βάση.

Συμπερασματικά ο σωστός όρος και η πολιτική δράσης της διοίκησης του δήμου θα έπρεπε να στοχεύει στην ανάληψη δράσεων ,πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της καλλιεργητικής προσπάθειας ,για την βελτίωση των υποδομών που επικουρούν στις καλλιέργειες, με επιθυμητό στόχο την ενίσχυση  του εισοδήματος των κατοίκων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

Εξηγούμαι και δίνω μερική κατεύθυνση με ποιες  πρωτοβουλίες και ποιες δράσεις θα μπορούσε και θα έπρεπε να παρέμβει η Δημοτική αρχή προκειμένου να προαφαίρει στήριξη στην ενίσχυση του εισοδήματος στον πρωτογενή τομέα.

Θα κάνω σχετική σύντομη  αναφορά για πρωτοβουλίες και δράσεις την περίοδο της διοίκησης μου 2003-2006.

1. Ασφαλτωστρώσεις σε κεντρικούς αγροτικούς δρόμους.

2. Προμήθεια μηχανήματος έργου (γκρειντερ)το οποίο από την άνοιξη δούλευε κάθε ημέρα  για την βελτίωση της κατάστασης της προσβασιμότητας της αγροτικής οδοποιίας.

3. Μεγάλες αρδευτικές γεωτρήσεις με τις απαραίτητες άδειες,και κατασκευή κλειστών δικτύων άρδευσης και επεκτάσεις υφιστάμενων με μέσα ,  υλικά και προσωπικό του δήμου.

4.  Μικρές γεωτρήσεις με ολοκλήρωση των υποδομών πρόσβασης για την άμεση ,και ποιοτική πλήρωση των βυτίων για την διαδικασία του ραντίσματος των καλλιεργειών.

Πολλές παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας ,την μείωση του χρόνου προσέλευσης στους χώρους παραγωγής και αντίστροφα με αποτέλεσμα την συμβολή των στην ενίσχυση του εισοδήματος τους. 

Παρεμβάσεις στο θεσμικό πεδίο για διαμόρφωση πολιτικής.

Παρεμβάσεις τις οποίες ακόμη και σήμερα την προσφορά τους  θυμούνται οι πολίτες.

Δυστυχώς ο χρόνος δράσης και προσφοράς στο τομέα ενίσχυσης της καλλιεργητικής προσπάθειας στη Δημοτική Ενότητα Αποστόλου Παύλου σταμάτησε το 2006.

Κλείνοντας,  στην αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού ισχύει  ότι η άσκηση πολιτικής με όραμα, ποιοτικό σχεδιασμό, χωρίς ιδιοτέλεια και διαπλοκή δίνει άμεσο θετικό  αποτέλεσμα, είναι ο θεσμός άμεσης  προσφοράς  στον δημότη, στον  κάτοικο στον φίλο σου στον γείτονα σου στον συγγενή σου.

Με εκτίμηση
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ
πρώην Δήμαρχος Αποστόλου Παύλου

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69