tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τζάκρη: Σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες – δενδροκαλλιεργητές στην Πέλλα και Ημαθία από τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Οι αγρότες – δενδροκαλλιεργητές στην Πέλλα και στην Ημαθία είναι σε απόγνωση, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΛΓΑ δεν έγιναν πληρωμές αποζημιώσεων για ζημιές παγετού, βροχοπτώσεων και χαλαζιού που συνέβησαν το 2023, πριν από τα Χριστούγεννα ενώ ήδη κοντεύει να βγει και ο Ιανουάριος, αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

Στο κείμενο της ερώτησής της αναφέρει ακόμη:

"H μεγάλη καθυστέρηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για να καλύψει τις πολύ μεγάλες ζημιές πανελλαδικά σε όλες σχεδόν τις καλλιέργειες με συνέπεια την «προσχηματική καθυστέρηση» στην ολοκλήρωση των πορισμάτων. Μεγάλη ανησυχία επίσης προκύπτει και από τα διακινούμενα σενάρια «περί εντολών για μειωμένα ποσοστά εκτιμήσεων». Προκειμένου να ενημερωθούν για το σοβαρό αυτό θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των αποζημιώσεων τους από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία τον ρωτά:

(1) Αν θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των πορισμάτων (στη βάση δίκαιων εκτιμήσεων) ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν για τις ζημιές στις καλλιέργειες τους και

(2) Πως προτίθεται να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους με τον υφιστάμενο κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε ο Οργανισμός να προχωρήσει άμεσα στις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες".

Η επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα στη Βουλή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69