tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σύστημα αυτοματισμού και τηλεμετρίας - τηλεελέγχου διαρροών στο δίκτυο άρδευσης ΤΟΕΒ Βέροιας.

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση ένα ακόμα σπουδαίο έργο για την Ημαθία, το σύστημα αυτοματισμού και τηλεμετρίας-τηλεελέγχου διαρροών του δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Βέροιας.

Το έργο αφορά πέντε Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Άρδευσης (ΤΣΕΑ) και ένα σημείο μέτρησης παροχής ανοιχτής διώρυγας (ΣΜΠΑ) για την παρακολούθηση όλων των κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη) στις υποδομές του αρδευτικού δικτύου.

Μέσω των σταθμών αυτών γίνεται παρακολούθηση των απωλειών του δικτύου, λαμβάνονται πρόσθετα δεδομένα για τον ακριβέστερο υπολογισμό του υδατικού ισοζυγίου ώστε να γίνεται η βέλτιστη διαχείριση και να μειωθεί δραστικά το κόστος σπατάλης νερού.

Επίσης τέθηκε σε λειτουργία ο κεντρικός σταθμός (ΚΣΕ) που θα χειρίζεται ο ΤΟΕΒ Βέροιας, που είναι και ο δικαιούχος του έργου. Στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου θα λαμβάνονται, θα επεξεργάζονται και θα αξιοποιούνται όλες οι πληροφορίες του συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού, καθώς και των Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Άρδευσης σε μία ενιαία βάση λήψης των σημάτων.

Επίσης εγκαταστάθηκε, ένας τηλεμετρικός Αγρο-μετεωρολογικός Σταθμός δικτύου, με σκοπό την υποβοήθηση μετάβασης από τη συμβατική μορφή διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην γεωργία ακριβείας και κυρίως στον τομέα της άρδευσης για την εξοικονόμηση αρδευτικού νερού.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, προβλέψαμε και την εκπαίδευση του προσωπικού του ΤΟΕΒ Βέροιας σε ότι αφορά την  λειτουργία, τη συντήρηση, τις επισκευές και την τήρηση προγραμμάτων μετρήσεων κλπ.  Επίσης έγινε ο εφοδιασμός του με τα αντίστοιχα πλήρη προγράμματα, βιβλία, εγχειρίδια, καταλόγους ανταλλακτικών και οδηγίες για τη σωστή, εύρυθμη και μακρόχρονη λειτουργία του συστήματος.

Η λειτουργία του θα συμβάλλει ουσιαστικά στην υποβοήθηση της μετάβασης από τη συμβατική μορφή διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην γεωργία ακριβείας και κυρίως στον τομέα της άρδευσης για την εξοικονόμηση αρδευτικού νερού.

Η αξία του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.199.786,71. € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69