Τα πέντε σημεία των αγροτικών διεκδικήσεων

agrotis

Συνεδρίασε χθές το απόγευμα το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας εξετάζοντας τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις στον Αγροτικό τομέα. "Σε συνέχεια των αποφάσεων της συνδιάσκεψης των Αγροτικών Συλλόγων της Πρωτοβουλίας των Αγροτών στο Βελβεντό Κοζάνης ο προσανατολισμός και η πορεία μας πρός την τελική διαμόρφωση των αποφάσεων των Συλλόγων μας καθορίζονται από πέντε σημαντικούς παράγοντες" αναφέρει η ανακοίνωση και παραθέτει τα εξής:

  • Ο Ορισμός του κατα κύριο επάγγελμα αγρότη ο οποίος επανέρχεται στην ατζέντα της κυβέρνησης.
  • Το πλαίσιο πάνω στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η νέα κυβέρνηση σε οτι αφορά τιν αναδιάρθρωση του χώρου και την εν γένει παραγωγική ανασυγκρότηση.
  • Τις νεες φορολογικες ρυθμίσιες για τους αγρότες όπως αυτες καθορίζονται απο το 3ο μνημόνιο
  • Τις νέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις
  • Τα κόκκινα δάνεια των αγροτών και την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των Ελλήνων Παραγωγών μετα και τις εξαγγελίες της Ε.Ε. σχετικά με τις ζημίες που έχουν υποστεί προϊόντα και παραγωγοί απο το Ρώσσικο Εμπάργκο.

Για όλα αυτά ζητήσαμε άμεση συνάντηση των Συλλόγων της πρωτοβουλίας των αγροτών με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Αποστόλου . Αμεσα θα ακολουθήσουν οι περιφεριακές μας διασκέψεις και η πανελλήνια συνδιάσκεψη των αγροτών ώστε να ορισθούν οι τρόποι και οι τόποι των Αγροτικών κινητοποιήσεων εφ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

"Ο Α.Σ.Γ.Βέροιας θεωρεί οτι ο αγώνας μας έχει ήδη ξεκινήσει και καλεί τα μέλη του και τους αγρότες της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι εξελίξεις ειναι μπροστά.
Θα πρέπει ο καθενας απο μας να αναλογιστεί την κρισιμότητα των ημερών και να συσπειρωθεί στις τάξεις του Συλλόγου της περιοχής. Συνάδελφοι μόνο συντεταγμένα και συμμετοχικά μπορούμε να επιζητούμε την δικαίωση των αιτημάτων μας . Σας καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση" καταλήγει η ανακοίνωση