Απάντηση Μπούτα σε Παπακωνσταντίνου

agrikoul

Ο Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας απαντώντας στην πρόσφατη επιστολή του Θόδωρου Παπακωνσταντίνου τονίζει: Θόδωρα , είχα ακούσει ότι είσαι γλωσσομαθείς, αλλά ότι χρησιμοποιείς τόσο καλά την γλώσσα έπρεπε να το είχα καταλάβει από την εξέλιξη που είχες (Πρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ διορισμένος) και σήμερα στην εξελεγκτική επιτροπή.

Επί της ουσίας και χωρίς περιστροφές, δεν ήμουν καλεσμένος σου, ούτε της παρέας σου, κατά συνέπεια δεν σου πέφτει λόγος. Με κάλεσε η ΠΑΣΥ Μακεδονίας ως μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας και εξέφρασα τις θέσεις και απόψεις της ΠΑΣΥ.

Άλλωστε, δεν έθιξα κανέναν αγρότη ούτε άνθρωπο της Ημαθίας. Πολιτικά τοποθετήθηκα από την αρχή μέχρι το τέλος και για σένα είπα ότι ήσουν διορισμένος πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ. Επίσης ανέφερε ότι υπήρξα Γ.Γ της ΓΕΣΑΣΕ και τους λόγους για τους οποίους αποχώρησα.

Με την επιστολή σου, δείχνεις το ποιόν σου και δικαιώνεις με την στάση σου την εκτίμησή μας. Όσο για τις απειλές να σου πω ότι «σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει». Αυτό πρέπει να το γνωρίσεις ως τσοπανάκος που ήσουν- όπως λες- και φύλαγες προβατάκια! Φαίνεται σου έμεινε αυτό και θεωρείς ότι έχεις να κάνεις με πρόβατα...

Όσο για την συγκέντρωση της Αθήνας, ο ίδιος επιβεβαιώνεις την εκτίμησή μας ότι ήταν ένα πανηγύρι. Πάντως σε παρέμβαση που έγινε, αγρότης (άγνωστος σε μένα), είπε σχεδόν ακριβώς αυτά που είπα και εγώ.

Πως μπορούσε να ήταν διαφορετικά, όταν δεν υπήρχαν συγκεκριμένα αιτήματα, όταν όποιος ήθελε μίλαγε, ότι ήθελε έλεγε και η μόνη συγκροτημένη δύναμη ήταν η Χ.Α. Και δεν σε πειράζουν όλα αυτά που κάνατε και λέγατε όπως η ανακοίνωση του ΠΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, πρόεδρος Πεβερέτος) ότι η συγκέντρωση είναι η κορύφωση του αγώνα. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει Θόδωρα.

Φυσικά οι αγρότες που συμμετείχαν έχουν προβλήματα και πρέπει να αγωνιστούν. Τα γκισέμια όμως (σ.σ καταλαβαίνεις εσύ) έχουν βάλει πλάτη όλα τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να περάσουν οι πολιτικές που μας έφτασαν ως εδώ. Άλλωστε ούτε ψήφισμα δεν υπήρχε! Ψάχνω και δεν το βρίσκω...

Όσο για την Κουλούρα, δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέμε για τον ρόλο των «μπροστάρηδων», των φίλων των Κυβερνήσεων και των κεντρικών ΜΜΕ. Πάντα πρώτος έβγαινες και πάντα πρώτος γινόσουν «λαγός»! Σε ότι αφορά το κίνημα και τους αγροτικούς συλλόγους, μας μπέρδεψες ρε Θόδωρε. Για την ΓΕΣΑΣΕ μιλάς που είσαι μέλος εξελεγκτικής επιτροπής ή για τους συλλόγους κατά δήμο με το νόμο Σκανδαλίδη (ένας από κάθε χωριό ως μέλος μπορεί να κάνει δημοτικό σύλλογο); Εμείς λέμε κάθε χωριό και σύλλογο ή έστω τα χωριά των πρώην δήμων ένα σύλλογο.

Αφού κάνετε εκλογές και τα άλλα που αναφέρεις, πες μας ρε Θόδωρε πότε έγιναν εκλογές την τελευταία φορά στην ΓΕΣΑΣΕ και εκλέχτηκες; Έχει μήπως 7-8 χρόνια; Και τέλος πάντων πως αντέχεις να είσαι δισυπόστατος, και στην ΓΕΣΑΣΕ και στην «Πρωτοβουλία Αγροτών», και να μιλάς για ενότητα; Ένωσε πρώτα τον εαυτό σου και μετά θα ενωθούμε όπως λες ότι πρέπει να γίνει και δεν έχουμε αντίρρηση.

Σχετικά με τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ, που λες ότι είναι τόσο καλές, πώς γίνεται λοιπόν να έχουν ξεριζωθεί όλα αυτά τα χρόνια των επιδοτήσεων εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες; Πώς γίνεται να είναι τόσο καλή και ακόμα καλύτερη η ΕΟΚ όπως λες, ΕΕ την λέω εγώ.

Πάντως αφήνεις και ένα ενδεχόμενο να μην είναι καλή, λες αυτό που έλεγε το έργο Ψευτοθόδωρος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος ότι ήταν ένας ψηλός και κοντός, χοντρός και αδύνατος.

Πολλά από αυτά που λες στην επιστολή σου τα έχω πεί στην ομιλία μου (δες το βίντεο στο διαδίκτυο), πολλά δεν τα έθιξα καν.

Όσο για την ΓΕΣΑΣΕ και την σύντροφο του συντρόφου μου Γκικόπουλου δεν γνωρίζω τι σχεδιάζεις και την έμπλεξες. Ένα γνωρίζω και το διεκδικούμε για τους εργαζόμενους, να τους δώσετε τα χρωστούμενα ύψους 350.000 ευρώ και να παρουσιάζεστε στα δικαστήρια που προσέφυγαν. Να μην κρύβεσαι και να μην λέτε ψέματα, γιατί θα σε πουν Ψευτοθόδωρο!
Επίσης, τον Χαρακόπουλο να τον χαίρεσαι, μαζί με τον Τσαυτάρη (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ)! Όταν δεν σας χρειάζονται στο σύστημα, σας πετούν σαν στημένη λεμονόκουπα και σας κακοφαίνεται.

Η ΠΑΣΥ και η Πανελλαδική γραμματεία των μπλόκων, καλούν τους αγρότες σε ενότητα και αγώνα για ρήξη και ανατροπή με αιτήματα για το σήμερα και την προοπτική με οργάνωση και αγώνα σε συμμαχία με τους εργαζόμενους (το ταξικό εργατικό κίνημα) που εκφράζετε από το ΠΑΜΕ και τα αγωνιστικά σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες.

Θα είμαστε μαζί με όσους κράτησαν και κρατούν σταθερές θέσεις και συνεπή στάση.
Ο αγώνας Θόδωρα συνεχίζεται!!!".