Δυο δίωρα θα κλείσουν τους δρόμους οι αγρότες Κυριακή και Δευτέρα

agrotes k1

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες έπειτα από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν το Σάββατο. Έτσι αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα οι αγρότες θα κλείσουν τις εθνικές οδούς από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Στους δίωρους αποκλεισμούς θα συμμετέχουν τριάντα από τα πενήντα μπλόκα που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Την Τρίτη θα γίνει προσπάθεια να ενοποιηθούν τα αγροτικά μέτωπα, ώστε να υπάρξει μία ισχυρή αντιπροσωπεία για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ώρα πάντως που οι αγρότες συνεδρίαζαν έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους των αγροτών, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματά τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο.

Πάντως, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κόψουν τη χώρα στα δύο μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδιάζει σε ασφαλιστικό και φορολογικό.