Το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΛ.Μ.ΜΕ. στο πλευρό των αγροτών

almme agrotes

Το πρωί του Σαββάτου 23/1/2016 αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΛ.Μ.ΜΕ. βρέθηκε στο πλευρό των αγροτών του μπλόκου της Κουλούρας, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους. Ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Ιορδάνης Κυρατλίδης, μαζί με μέλη του σωματείου αλλά και εργαζομένους της βιομηχανίας προχώρησαν σε ανάρτηση πανό στήριξης.

Το σωματείο δήλωσε τη στήριξη του στα αιτήματα των αγροτών για το δικαίωμα τους στην παραγωγή και τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων τους στον δευτερογενή τομέα, ώστε αυτά να μεταποιηθούν και να πωληθούν σε αγορές του εξωτερικού κερδίζοντας έτσι την υπεραξία τους.

"Η αγωνία όλων για το μέλλον της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας είναι μεγάλη, μιας και τα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθούνται αποτελούν το τελειωτικό χτύπημα για τον αγροτικό τομέα με αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλες τις εξαρτώμενες από αυτόν υγιείς οικονομικές δραστηριότητες που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα.

Το σωματείο εργαζομένων της ΑΛ.Μ.ΜΕ. συμπαρατάσσεται με τους παραγωγούς στους χώρους που δίνουν τις μεγάλες μάχες τους, για να διατηρηθούν στα χωριά τους, να συντηρήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους και να υπερασπιστούν την εργασία τους. Με τον τρόπο αυτό, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να κρατηθεί σαν κόρη οφθαλμού, γιατί είναι η καρδιά της οικονομίας και δεν υπάρχει μέλλον στον τόπο αυτό χωρίς " αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.