Κλιμάκιο του ΚΚΕ σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία

Τα μπλόκα των αγροτών σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή, ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ. Το Σάββατο διαδοχικά επισκέφθηκε τα μπλόκα στο Νισέλι Αλεξάνδρειας και στη διασταύρωση της Νάουσας και στη συνέχεια το μπλόκο των αγροτών στο Γυψοχώρι Πέλλας. Την Κυριακή επισκέφθηκε τα δύο μπλόκα των αγροτών στις εξόδους της Κατερίνης.

Μιλώντας στους αγρότες, ο Γιάννης Δελής σημείωσε ότι τα φορολογικά και αντιασφαλιστικά μέτρα που πάει να επιβάλει η κυβέρνηση, λαμβάνονται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για να προχωρήσουν ταχύτερα το ξεκλήρισμα των φτωχών και μικρών αγροτών, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια πιο λίγων.

Τόνισε ότι η νέα ΚΑΠ της ΕΕ είναι το «δρεπάνι» που χρησιμοποιούν για να ξεκληρίσουν τους αγρότες. Αποκάλυψε επίσης την εξαπάτηση όσων μιλούν για «εθνική παραγωγή», ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Υπογράμμισε την ανάγκη του κοινού αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι οι αγώνες θα είναι πραγματικά αποτελεσματικοί, αν ενταχθούν στην πάλη για ριζική αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στη χώρα μας, με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.