Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες - Τη Δευτέρα οι αποφάσεις στα μπλόκα

agrotes k12

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι αγρότες με πολύωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, ωστόσο, τις σχετικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα κατά τόπους μπλόκα το πρωί της Δευτέρας. Τα Τέμπη αναμένεται να κλείσουν και σήμερα, ενώ η Πρωτοβουλία Αγροτών που είχε συμφωνήσει να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό αναμένεται τελικά να αποφασίσει για το ζήτημα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν το Σάββατο το μεσημέρι σε σύσκεψη στα Τέμπη, ζητούν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους.

Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Παράλληλα από εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους - προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ - ωστόσο οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο τα Τέμπη ήταν κλειστά από τις 4 μέχρι τις 9 ενώ σήμερα Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Πρωτοβουλία αγροτών για τα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό

Σε διευκρίνιση ότι δεν κλείστηκε κάποιο ραντεβού με την Πρωτοβουλία Αγροτών και τον πρωθυπουργό προχώρησε μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο πρόεδρος της Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.

"Δεν υπήρξε συμφωνία ότι θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρόθεσή μας υπάρχει. Υπήρχε προγραμματισμένη χθες στην Agrotica μια μεγάλη συνάντηση της Πρωτοβουλίας με τα υπόλοιπα μπλοκ. Το προηγούμενο βράδυ ζητήθηκε από τον κ. Ρήγα και έναν εκπρόσωπο της Ημαθίας να τους καταθέσουμε τις θέσεις μας, και μας είπαν ότι είναι ανοικτοί στο διάλογο", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μεσολαβήσει για τη συνάντηση.

"Η πρόθεση της Πρωτοβουλίας ήταν από την αρχή των κινητοποιήσεων ήταν η συνάντηση με τον πρωθυπουργό", επισήμανε ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας. "Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει θα ξανασυναντηθούμε και θα αποφασίσουμε για την ημέρα που θα πάμε", κατέληξε ο ίδιος.

Νωρίτερα χθες είχε διαφανεί ότι προκαλείτο ρήγμα στο έως εκείνη τη στιγμή αρραγές μέτωπο των αγροτών, αφού ορισμένοι από την Ημαθία που πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία, εμφανίζονταν πιο διαλλακτικοί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

πηγή: www.ethnos.gr