Έγγραφο προς το Διοικητή του ΕΛΓΑ απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης

Την ένταξη ζημιογόνου αιτίας (κακή γονιμοποίηση - καρπόδεση) στο Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ θίγει με έγγραφό του, που απέστειλε στον Πρόεδρο του Οργανισμού Θεοφάνη Κουρεμπέ, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.

Το φαινόμενο της πλήρους ακαρπίας των κτημάτων της περιοχής, λόγω της κακής γονιμοποίησης που οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υπερβολικές βροχοπτώσεις και αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες) που επικρατούν τα τελευταία χρόνια κατά το στάδιο της ανθοφορίας και γονιμοποίησης εντείνει το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας, τονίζει στην επιστολή του ο Δήμαρχος, ζητώντας τις άμεσες ενέργειες της Διοίκησης του ΕΛΓΑ.

Επίσης, επείγουσα επιστολή προς την Προϊσταμένη του καταστήματος του ΕΛΓΑ στην Ημαθία κυρία Καρακώστα Αλεξάνδρα, απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης ζητώντας την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων που αφορούν τον παγετό της 26ης προς 28η Μαρτίου 2016 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών που επλήγησαν.

Δήλωση ζημιών

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Ν. Ημαθίας, παρακαλούνται οι παραγωγοί των οποίων τα αγροτεμάχια (ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ) υπέστησαν ζημία από τον ΠΑΓΕΤΟ της 26ης-28ης Μαρτίου 2016, να υποβάλλουν δήλωση ζημίας στους κάτωθι Ανταποκριτές ΕΛΓΑ της Δ.Κ. Αλεξάνδρειας και Τ.Κ. Βρυσακίου, από 19-04-2016 έως 22-04-2016:

1. ΚΙΡΤΙΚΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
2. ΛΑΧΑΝΗ ΟΛΓΑ
3. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

Πορίσματα

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛΓΑ απέστειλε σήμερα 19/04/2016 τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από ΧΑΛΑΖΙ της 30-06-2015 & 31-07-2015 στις δενδρώδεις καλλιέργειες των παραγωγών στην Τοπ. Κοινότητα Καμποχωρίου.

Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή έως την 29/04/2016.

Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να παραλαμβάνει τα πορίσματα από το γραφείο 6 του Δήμου (1ος όροφος).

Όποιος διαφωνεί με τα πορίσματα, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης στον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ Τ.Κ. Καμποχωρίου, μέσα στην παραπάνω προθεσμία των δέκα ημερολογιακών ημερών (έως την 29/04/2016), προσκομίζοντας ταυτόχρονα αντίγραφο της Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής που υπέβαλε στον ΕΛΓΑ.