Εντολή για εξόφληση 3,1 εκατ. στους τευτλοπαραγωγούς

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου δόθηκε εντολή να εξοφληθούν τα τελευταία 3,1 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς για την καμπάνια του 2016, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Παντελή Μανή.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, μέχρι σήμερα έχουν σπαρθεί περίπου 67.000 στρέμματα, και ειδικότερα, λιγότερα από 14.000 στρέμματα στις Σέρρες, περίπου 18.000 στρέμματα στην Ορεστιάδα – όπου περιμένουν μέχρι τα μέσα Απριλίου να φτάσουν τα 25.000 στρέμματα- και τα υπόλοιπα στο Πλατύ.

Βάσει των υπολογισμών της διοίκησης της Ζάχαρης, συνολικά για φέτος αναμένονται να σπαρθούν λίγο πάνω από 80.000 στρέμματα, έναντι 52.500 στρεμμάτων πέρυσι, μέγεθος καλύτερο, αλλά χωρίς να πιάνεται ο στόχος που είχαν βάλει αρχικά.

Ωστόσο, από τη ζαχαροβιομηχανία ακόμα «περιμένουν» και κάνουν έκκληση στους παραγωγούς να βάλουν τεύτλα, τονίζοντας σαν δέλεαρ τη συνδεδεμένη στα 71 ευρώ το στρέμμα για το 2017 και το νέο πρόγραμμα απονιτροποίησης στο οποίο μπαίνει πρώτη φορά η καλλιέργεια, δίνοντας στους παραγωγούς παραπάνω 45 ευρώ από πέρυσι.

«Προφανώς το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πληρώσουμε ως τέλος Φεβρουαρίου που είχαμε υποσχεθεί έπαιξε ρόλο στο να μην βάλουν οι παραγωγοί τεύτλα, αλλά ελπίζουμε με την εξόφληση σήμερα να κερδίσουμε ένα χαμένο έδαφος» σημείωσε ο πρόεδρος Χρήστος Ρώσσιος.

Πηγή: http://www.agronews.gr