Ενεργοποιούνται τα σχέδια βελτίωσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δίνει υπόσταση στα σχέδια Βελτίωσης, τα οποία «ξεπάγωσε» μέσα σε δύο μόλις μήνες και ύστερα από απραξία δύο ολόκληρων ετών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Τα Σχέδια Βελτίωσης αποτελούν, όπως έχει επισημάνει ο κ. Βορίδης, βασικό επενδυτικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και σε συνδυασμό με τα δύο, μοναδικά στο είδος τους, χρηματοδοτικά εργαλεία που συγκρότησε το Υπουργείο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ανοίγει το δρόμο στην ανάταξη της αγροτικής οικονομίας της πατρίδας μας.

Μάλιστα, για την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων η δημόσια δαπάνη του μέτρου έχει αυξηθεί από τα 316 εκατομμύρια ευρώ στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοινώνει την ανάρτηση των αποτελεσμάτων του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης που κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής από φυσικά και νομικά πρόσωπα και συλλογικά σχήματα αγροτών για την ένταξη στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και στη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης.

Σημειώνεται ότι επί των αποτελεσμάτων υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ένστασης εντός ενός μηνός.

Παράλληλα, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των γνωμοδοτικών επιτροπών για 7.744 αιτήσεις ενώ έχει τεθεί ο στόχος της έκδοσης των αποφάσεων ένταξης έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2020.