Βεσυρόπουλος: "Πολύ σημαντική εξέλιξη τα 33 εκατ.ευρώ για τους ροδακινοπαραγωγούς"

besiropoulos

Μετά την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων 33 εκ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς που υπέστησαν απώλεια εισοδήματος από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή απόφαση του Υπουργού Γεωργίας κ. Γ. Καρασμάνη για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων 33 εκ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς που υπέστησαν απώλεια εισοδήματος από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες της περιοχής μας.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα με τη μορφή της στρεμματικής ενίσχυσης, στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, με βάση την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2014 για κάθε παραγωγό.

Παράλληλα, στην Ημαθία θα ξεκινήσουν άμεσα να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις που αφορούσαν τις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο ενώ πρέπει να υπάρξει διεκδίκηση για να υπάρχουν αποζημιώσεις και το 2015 αφού οι επιπτώσεις θα είναι ορατές και φέτος. Προσωπικά, έχοντας αναδείξει το πρόβλημα από το καλοκαίρι και πριν ακόμα επιβληθεί το εμπάργκο, καταθέτοντας σχετική πρόταση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θεωρώ ότι οι αποζημιώσεις είναι μια θετική εξέλιξη για τους παραγωγούς μας».