ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοθηρία χωρίς τέλος στις αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς

rodakino

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ακόμα και η καθυστερημένη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν καίρια από το ρώσικο εμπάργκο, χρησιμοποιείται με τον πιο αναίσχυντο τρόπο από την κυβέρνηση Σαμαρά για εξαγορά ψήφων.

Καθόλου τυχαία, η τελική έγκριση του σχετικού κονδυλίου από την Κομισιόν έρχεται με καθυστέρηση έξι μηνών και λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές.

Πάντως, τα ποσά των αποζημιώσεων και ο τρόπος κατανομής στους δικαιούχους παραμένουν σκόπιμα ασαφή, καθώς στο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων αναφέρεται ότι θα καταβληθούν «με τη μορφή της στρεμματικής ενίσχυσης ανάλογα με την τιμή πώλησης των ροδάκινων και των νεκταρινιών και με βάση την αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2014 για κάθε παραγωγό».

Καμιά προεκλογική παροχή δεν πρόκειται να απαλείψει τις ευθύνες της κυβέρνησης που θυσίασε τα πολύτιμα εξαγωγικά μας προϊόντα στο βωμό των ψυχροπολεμικών σχεδιασμών της ΕΕ, ευθυγραμμιζόμενη με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών που έχασαν το εισόδημα τους σε μια χρονιά που ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων, δεν πρόκειται να παραπλανηθούν και με τη ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν την κυβέρνηση Σαμαρά παρελθόν".