ΚΚΕ: Όχι στην κοροϊδία των ροδακινοπαραγωγών

rodakino

Από το ΚΚΕ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Την ώρα που οι συνέπειες των αντιμέτρων της Ρωσίας, απέναντι στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ για τις μεταξύ τους διαμάχες, έπειτα από την ωμή επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ στην Ουκρανία, είναι τραγικές για το εισόδημα των φρουτοπαραγωγών της χώρας και γενικότερα των φτωχομεσαίων αγροτο-κτηνοτρόφων.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει γυρίσει την πλάτη στα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών ταυτιζόμενη με τη στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης της χώρας να προσδεθεί στο άρμα ΕΕ και ΗΠΑ υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των καπιταλιστικών επιχειρηματικών ομίλων. Ενώ η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους μικρομεσαίους αγρότες είναι υποκριτική, αφού συμφωνεί με τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και με την καταστροφική για τους μικρομεσαίους αγρότες Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Γι αυτό, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει:

 Να μην «τσιμπήσουν» στην προεκλογική ανακοίνωση της κυβέρνησης για αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς επικαλούμενη δήθεν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (που δεν κοινοποιεί και κανείς δεν μπορεί να βρει δημοσιοποιημένη), να προσφέρει στρεμματικές ενισχύσεις από το πρόγραμμα de minimis χωρίς σχετική κατάθεση αιτήματος και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Να μετατρέψουν την οργή και την απόγνωση τους για την απώλεια του εισοδήματος του 2014 ,για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους σε πολιτικό βόλι απέναντι στην ασκούμενη αντιαγροτική πολιτική και σε αυτούς που την εφαρμόζουν και σε αυτούς που την ανέχονται

 Αξιοποιώντας την πείρα από τους μεγάλους αγώνες, να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με τη δική τους πάλη θα έχουν αποτελέσματα και κατακτήσεις.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί, ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά να οργανώσει την πάλη του λαού, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα, ο αφανισμός και το ξεκλήρισμα, η φτώχεια και η εξαθλίωση, να μπει φρένο στη βαρβαρότητα που έρχεται με την ΚΑΠ και τη φορολογία και να μπορέσουν οι μικρομεσαίοι αγροτο-κτηνοτρόφοι να πάρουν ανάσες, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό κίνημα και αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην πάλη και τις διεκδικήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων".