"Επιχειρηματίες" και με την...βούλα οι αγρότες

agrotis

Να συγκεντρώσουν παραστατικά για τις πωλήσεις των προϊόντων τους και αποδείξεις για να εκπέσουν έξοδα και να πληρώσουν μικρότερο φόρο, ακόμη και αν δεν ήταν υπόχρεοι τήρησης βιβλίων και έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων, ζητά η εφορία από τους περίπου 650.000 Έλληνες αγρότες.

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Σαββαϊδου, για τα εισοδήματα του 2014 οι αγρότες θα φορολογηθούν αφαιροώντας τις παραγωγικές δαπάνες τους από τα ακαθάριστα έσοδα που εισέπραξαν κατά την πώληση των προϊόντων τους.

Στα ακαθάριστα έσοδά τους οι αγρότες θα πρέπει να συμπεριλάβουν τις εισπράξεις όχι μόνο από τις χονδρικές αλλά και από τις λιανικές πωλήσεις των προϊόντων τους. Για τον προσδιορισμό των ακαθαρίστων εσόδων και την απόδειξη των δαπανών απαιτείται να έχουν εκδοθεί, να έχουν ληφθεί και σε κάθε περίπτωση να έχουν διαφυλαχθεί τα σχετικά φορολογικά στοιχεία. Το καθαρό εισόδημα κάθε αγρότη φορολογείται φέτος για πρώτη φορά με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

Πηγή: www.newsmoney.gr