Βεσυρόπουλος: "Να γίνει άρση ή μείωση του πλαφόν που απαιτείται για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης"

besiropoulos

Να γίνει άρση ή μείωση του πλαφόν ανά στρέμμα, που απαιτείται για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, προκειμένου οι παραγωγοί με μειωμένη παραγωγή βαμβακιού, που επλήγησαν οι καλλιέργειες τους από βροχοπτώσεις να μην απολέσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που δικαιούνται, ζήτησε από τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, ενημέρωσε τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή και την βαμβακοκαλλιέργεια κατά την περίοδο της συγκομιδής και συγκεκριμένα τις περιόδους, 2/9/2014, 6-7/10/2014 και 24/10/2014 που υπήρξε έντονη βροχόπτωση ενώ στις 8/11/2014 υπήρξε πλημμύρα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν χιλιάδες στρέμματα ασυγκόμιστα ή να έχει μειωθεί κατά πολύ η στρεμματική απόδοση της καλλιέργειας.

Ο Βουλευτής Ημαθίας ζήτησε να γίνει κατ' εξαίρεση, άρση ή μείωση του πλαφόν που απαιτείται για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, όπως προβλέπεται και από την κοινοτική νομοθεσία ώστε να λάβουν όλοι οι παραγωγοί την ενίσχυση.

Μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα τον αρμόδιο Υπουργό, για να του θέσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί βαμβακοπαραγωγοί στην Ημαθία, εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών που υπέστησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις. Ειδικά για την Ημαθία πρέπει να γίνει άρση ή μείωση του πλαφόν, για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι συνδεδεμένες ενισχύσεις που δικαιούνται οι παραγωγοί.

Η συνδεδεμένη ενίσχυση προς τους αγρότες – παραγωγούς, αποτελεί μια τονωτική
ένεση ρευστότητας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος καλλιέργειας και να συνεχίσουν να παράγουν.

Η στήριξη και η ενίσχυση του αγροτικού τομέα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και βασικούς πυλώνες, για την οικονομική ανάκαμψη της Χώρας μας, αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες».