Αγροτικό κλιμάκιο με τον βουλευτή Ουρσουζίδη στον ΕΛΓΑ Βέροιας

agrotis

Κλιμάκιο των διοικήσεων των Αγροτικών Συλλόγων Βέροιας και Νάουσας συνοδευόμενο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Γιώργο Ουρσουζίδη βρέθηκε σήμερα στον ΕΛΓΑ της περιοχής για να θέσει και να συζητήσει ζητήματα άμεσα αλλά και μελλοντικά που αφορούν τους αγρότες της Ημαθίας ειδικότερα αλλά και όλης της Ελλάδας γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τους τελευταίους παγετούς στην φετινή αναμενόμενη παραγωγή αλλά και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις και τις καταστροφές που υπολογίζεται ότι προκάλεσαν στο φυτικό κεφάλαιο μονοετών και πολυετών καλλιεργειών. Συζητήθηκαν επίσης θέματα αποκατάστασης τυχόν αδικιών και καθυστέρησης στις διαδικασίες πληρωμής των περσινών ζημιών .

"Προτάσεις πάνω στην μεγαλύτερη κάλυψη κινδύνων και ζημιών αλλά και στην γρηγορότερη απονομή εκτιμήσεων και γρηγορότερες αποζημιώσεις μέσα από την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας ( άμεση ασύρματη διαδικτυακή μεταφορά δεδομένων εκτιμήσεων στην Κεντρική Μονάδα και γρήγορη ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων) καταθέσαμε από κοινού όπως είχαμε επισημάνει και προτείνει και παλιότερα και στην απερχόμενη σήμερα διοίκηση του Οργανισμού και ειδικότερα στον πρόεδρο κ. Βασίλη Εξαρχο. Την ίδια πρόταση τεκμηριωμένα αναμένουμε να προτείνουμε και στην νέα διοίκηση που σύντομα θα αναλάβει τα ηνία του Οργανισμού .

Αυτό που ζητούν οι Αγρότες είναι η γρήγορη, δίκαιη, και ξεκάθαρη εκτίμηση των ζημιών, η επέκταση στην κάλυψη και άλλων κινδύνων και η γρηγορότερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών που έχουν πάθει ζημιές. Επιμείναμε επίσης στην απρόσκοπτη και χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση λειτουργία του φορέα. Την διαβεβαίωση αυτή λάβαμε και από τους αρμόδιους προϊστάμενους του Οργανισμού οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ είναι σαφέστατος και δεν αφήνει σε κανέναν μα κανέναν το περιθώριο να διατείνεται πως ότι συμβαίνει μπορεί να οφείλεται σε εξωγενή παρέμβαση αφήνοντας να εννοηθεί ότι επ ουδενί δεν ισχύει εκείνο το άκαιρο και ανεκδιήγητο "κατόπιν ενεργειών μου" .

Με χαρά μας λοιπόν αντιληφθήκαμε ότι ένας πραγματικά και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενος από τους αγρότες Οργανισμός λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί έτσι εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τον σκοπό για τον οποίο έχει ορισθεί. Η απαίτησή μας είναι λοιπόν και απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία και ειδικότερα στο προϊστάμενο του Οργανισμού Υπουργείο η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ να απαρτίζεται άπω Αγρότες μιας και αυτούς αφορά η λειτουργία του, αλλά αυτοί είναι και οι μόνοι και κύριοι χρηματοδότες του" αναφέρει η ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Βέροιας, Νάουσας.