Αχ κουνελάκι! Κλουβιά και τροφές για το κουνελάκι σας

kouneli1

Όλοι έχουμε ένα μικρό κατοικίδιο στο σπίτι μας, άλλοι ένα μικρό κουτάβι, άλλοι ένα παπαγαλάκι και άλλοι κουνελάκι. Το κουνελάκι είναι ένα κατοικίδιο το οποίο επιλέγουν συνήθως τα κοριτσάκια και το ζητάνε μάλιστα και σαν δώρο γενεθλίων ή ακόμα και Χριστουγέννων. Είναι αυτή η αγνή τους ομορφιά και η ησυχία τους που ελκύει την προσοχή και την αγάπη μας. Αν έχετε αποφασίσει και εσείς να κάνετε δώρο ένα μικρό κουνελάκι, τότε πρέπει μαζί με αυτό να αγοράσετε και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

 

Αρχικά, αυτό που χρειάζεται είναι ο δικός του χώρος και συγκεκριμένα ένα κλουβάκι το οποίο να του προσφέρει ελευθερία κινήσεων και φυσικά να το καθαρίζετε σε συχνή βάση. Το κλουβάκι χρησιμοποιείται κυρίως τις ώρες που λείπετε από το σπίτι σας, ώστε να προστατέψετε το κουνελάκι σας από τυχόν ατυχήματα και μασουλήματα στα οποία έχει τάση, ενώ το κλουβάκι του θα είναι και το μέρος που θα κοιμάται και θα παίζει.

kouneli2

 

Καλό είναι να δημιουργήσετε ένα χώρο για παιχνίδι και ένα χώρο όπου θα λερώνει. Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι στα κουνελάκια αρέσουν πολύ τα διαφορετικά επίπεδα, οπότε ένα τέτοιο κλουβί θα είναι η πιο ιδανική επιλογή. Το κόστος ενός κλουβιού μπορεί να κυμαίνεται από 30-150 ευρώ. Δείτε μερικές οικονομικές επιλογές σε κλουβιά για κουνέλια.

 

Έπειτα, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κουνελάκια δεν τρώνε μόνο καρότα και φύλλα μαρουλιού όπως προβάλλεται σε πολλά κινούμενα σχέδια. Τα κουνελάκια έχουν και διατροφικές συνήθειες, αλλά και διατροφικές ανάγκες, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να προμηθεύεστε και τις κατάλληλες τροφές για κουνέλια.

kouneli3

 

Αναλυτικότερα, τα κουνελάκια μπορούν να τρώνε συνέχεια, ώστε να εξασφαλίσουν ομαλή εντερική λειτουργία και αφόδευση. Για τον παραπάνω λόγο πρέπει να τα ταΐζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο αυτό αλλά να προσέχετε πολύ και τις ποσότητες που τους δίνετε. Γενικά πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε ξηρά τροφή που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο και σε νωπή τροφή, ενώ το αποξηραμένο χόρτο φαίνεται να τα βοηθά εξαιρετικά στην πεπτική λειτουργία.

 

Ευχαριστούμε πολύ το onlinepetshop Pets-Friends για τις συμβουλές του! Περιηγηθείτε στις σελίδες του και ψωνίστε τα πάντα φθηνά, με εγγύηση για την ποιότητά τους.