Αρμεκτήρια νέας γενιάς: Η τεχνολογία απόλυτος σύμμαχός σας…

armegma

Είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια το άρμεγμα ενός προβάτου αποτελεί μια «ιεροτελεστία» για τους κτηνοτρόφους καθώς με αυτό τον τρόπο λαμβάνουν το γάλα, την πρώτη ύλη για την παραγωγή πολλών ακόμη αγαθών όπως το τυρί και το γιαούρτι τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά. Τη σημερινή εποχή όπου η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας σε κάθε μας κίνηση παρεμβαίνει ακόμη και σε αυτή την παραδοσιακή στιγμή για καλό όμως σκοπό.

Όπως έχει παρατηρηθεί η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά δυνατή χώρα όσον αφορά την κτηνοτροφία, μόνο που δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές να υποστηρίξει τον πλούτο της και όχι μόνο αυτό αλλά δεν έχει και τα κατάλληλα εργατικά χέρια. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι νέοι δεν ασχολούνταν καθόλου με την κτηνοτροφικές εργασίες και για αυτό τον λόγο οι περισσότεροι τσομπάνηδες ήταν αλλοδαποί. Σήμερα η οικονομική κρίση έχει «αναγκάσει» τους ανθρώπους νεότερης ηλικίας οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία, να γυρίσουν πίσω στην επαρχία και να ασχοληθούν όχι μόνο με την κτηνοτροφία αλλά συγκεκριμένα με το άρμεγμα, διαμορφώνοντας εκσυγχρονισμένα αρμεκτήρια.

Σε αυτά τα αρμεκτήρια νέας γενιάς το άρμεγμα δεν γίνεται πια με το χέρι αλλά με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία δίνουν την δυνατότητα στον κτηνοτρόφο να παρατηρεί την ημερήσια παραγωγή που του δίνει κάθε πρόβατο και να το αποθηκεύει. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να φτιάξει ένα business plan υπολογίζοντας την παραγωγή της εβδομάδας, του μήνα ακόμη και ολόκληρου του χρόνου.

Όντας κάτοικοι μιας Ευρωπαϊκής χώρας δεν μπορούμε παρά να ακολουθούμε τις τεχνολογικές εξελίξεις αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στον τομέα της κτηνοτροφίας. Έχουμε όλες τις προδιαγραφές και την εργατικότητα που χρειάζεται για να διαμορφώσουμε αυτές τις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις, ενώ το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν προγράμματα στήριξης της κτηνοτροφίας τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν στην επιχειρηματική μας σταδιοδρομία.

Ευχαριστούμε πολύ την ιστοσελίδα zoomichaniki.gr για τις πολύτιμες συμβουλές! Τα αρμεκτήρια ΖΩΟΜΗΧΑΝΙΚΗ αποτελούν την καλύτερη επιλογή για εσάς!