tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το πρώτο μυθιστόρημα της Πέλας Ατματζίδου «Ένα γράμμα, τρεις σταθμοί…» παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το μυθιστόρημα «Ένα γράμμα, τρεις σταθμοί…» της Πέλας Ατματζίδου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στον φιλόξενο χώρο του Εκτός Χάρτη, στην Βέροια.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2023 από τις εκδόσεις Μέθεξις και διατίθεται από το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Η δικηγόρος, μητέρα δίδυμων κοριτσιών και δημοτική σύμβουλος στον δήμο Καλαμαριάς Πέλα Ατματζίδου διατηρεί δεσμούς φιλίας στην πόλη μας, όπου σήμερα βρέθηκε για την παρουσίαση της πρώτης της συγγραφικής απόπειρας.

«Το βιβλίο δεν είναι απλά μια ιστορία ΑΓΑΠΗΣ όπως φαίνεται εκ πρώτης, αλλά πιο πολλά από αυτό. Προσπάθησα με απλό κι ευανάγνωστο τρόπο να περάσω σημαντικά μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Το βιβλίο διαπραγματεύεται αξίες όπως ανθρώπινη επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός και φυσικά η ΑΓΑΠΗ σε όλες τις εκφάνσεις της. Για μένα η ΑΓΑΠΗ είναι η κινητήρια δύναμη για τα πάντα στη ζωή μας. έμπνευση αντλώ από όσα βρίσκονται γύρω μου, από τα καθημερινά. Το βιβλίο είναι μυθοπλαστικό, δεν είναι αυτοβιογραφικό, αλλά έχει ένα μεγάλο βιωματικό κομμάτι. Πηγή έμπνευσης οι τόποι που επισκέφθηκα όλα αυτά τα χρόνια, άνθρωποι και καταστάσεις που έζησα, δυσκολίες και προσωπικά βιώματα, καθώς και απώλειες ανθρώπων» μας δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει η παρουσίαση. Όπως μας αποκάλυψε ετοιμάζει κάτι καινούργιο αυτήν την εποχή, κάτι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα. Ένα βιβλίο με μεγάλο αυτοβιογραφικό κομμάτι και θα είναι γραμμένο από δύο συγγραφείς. Τα υπόλοιπα είναι έκπληξη που θα τα μάθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Διαβάζοντας το βιβλίο, σκεφτόμουν το ταξίδι της αλλαγής που κάνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Αυτό το ταξίδι αποτυπώνεται από την συγγραφέα με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο και παρασέρνει τον αναγνώστη», είπε στον χαιρετισμό της η Ειδική Θεραπεύτρια στον χώρο της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων, Σίσσυ Σκλαβάκη, που συντόνισε την εκδήλωση.

Η φιλόλογος – δασκάλα Ιωάννα Κοκκινίδου μίλησε για το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέως που μαγνητίζει τον αναγνώστη. «Ο λογοτεχνικός λόγος ρέει αφειδώς και η περιγραφική της δεινότητα μας ταξιδεύει σε τόπους μοναδικούς, με εξαίσια φυσική ομορφιά που βρίσκονται στην πατρίδα μας αλλά και σε εξωτικά μέρη. Γλαφυρή η περιγραφή και έντεχνη η χρήση της γλώσσας που κατέχει πολύ καλά η συγγραφέας. Μοναδική είναι η ψυχογραφική ικανότητα της συγγραφέως που σκιαγραφεί τους ήρωες του βιβλίου, βουτάει στα  μύχια συναισθήματά τους και αποδίδει με τη δύναμη των λέξεων τα δυνατά συναισθήματά τους… πράγμα που μας κάνει να ταυτιζόμαστε μαζί τους. Η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος η ΑΓΑΠΗ, αγαπά πολύ κι αφιερώνει τη ζωή της στην αγάπη. Αφήνετε στην κινητήριο δύναμη της αγάπης. Και η επιλογή των ονομάτων των άλλων ηρώων μου δεν είναι τυχαία… Ευθύγραμμη τριτοπρόσωπη αφήγηση των γεγονότων, με κάποιες αναδρομές στο παρελθόν που φωτίζουν τη δράση των ηρώων. Κεφάλαια μικρά που αφήνουν την επίγευση να συνεχίσουμε την ανάγνωση που με το ταλέντο της συγγραφέας κρατά αδιάλειπτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών…. Το μυθιστόρημα προβάλει τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μας να χαράξει τη δική του πορεία στη ζωή. Το βιβλίο μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα της δύναμης που κρύβει ο καθένας μέσα του για να υφάνει τη ζωή του. Αρωγός είναι η ΑΓΑΠΗ, που είναι η κινητήρια δύναμη για τα πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Έπειτα η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Θωμαή Σιώπη μίλησε για το βιβλίο, την μεγάλη κι ευχάριστη έκπληξη που ένιωσε διαβάζοντάς το και το σημείο που της άρεσε. «Ένα μικρό ταξίδι με σασπένς και εναλλαγές στην πλοκή. Το βιβλίο είναι σύγχρονο και θίγει διάφορα ζητήματα (σχέσεων, μοναξιάς, εξάρτησης κ.α.) και διαβάζοντάς το γεννιούνται πολλές σκέψεις στον αναγνώστη. Όποιος το διαβάσει έχει να πάρει και κάτι διαφορετικό. Το βιβλίο ξεκινά με μια εγκατάλειψη, μια αιφνίδια φυγή που δύσκολα κατανοούμε στην αρχή. Μια εγκατάλειψη φυσική και συναισθηματική που πυροδοτεί μια σειρά σκέψεων και συναισθημάτων κι αναπάντητων ερωτημάτων… Το βιβλίο είναι μια ευκαιρία για να σκεφτεί ο καθένας τις δικές του σχέσεις, τη ρουτίνα που φθείρει, τις δυσκολίες στην επικοινωνία… Ένας τρόπος να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι η σχέση χρειάζεται καθημερινή φροντίδα όπως άλλωστε κι ο εαυτός μας. Πρέπει να ακούμε αληθινά και να μιλάμε ειλικρινά στον σύντροφό μας. Η αγάπη δυστυχώς από μόνη της δεν είναι αρκετή», είπε η κ. Σιώπη.

Στο τέλος τον λόγο πήρε η συγγραφέας, Πέλα Ατματζίδου, όπου μίλησε για το πρώτο της βιβλίο που είναι προϊόν μυθοπλασίας, που έχει μέσα ένα μεγάλο βιωματικό κομμάτι. Πηγή έμπνευσης της ήταν οι διάφοροι τόποι που επισκέφθηκε, προσωπικά βιώματα και καταστάσεις που έζησε, ακόμα και απώλειες αγαπημένων προσώπων.

«Το βιβλίο δεν είναι απλά μια ιστορία ΑΓΑΠΗΣ. Προσπάθησα μέσα από την ιστορία ενός ζευγαριού, της Αγάπης και του Άγγελου να περάσω στον αναγνώστη με απλό κι ευανάγνωστο τρόπο σημαντικά μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες στις μέρες μας έχουν γίνει εξαιρετικά πολύπλοκες. Κυρίως ήθελα να υπογραμμίσω την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις ανατροπές και τις νέες συνθήκες που μας φέρνει η ζωή, προκειμένου να κάνουμε εύκολη την μετάβαση για το επόμενο βήμα…». Έπειτα η συγγραφέας αναφέρθηκε στην πρωταγωνίστρια του βιβλίου και το ταξίδι αυτογνωσίας που καλείται να κάνει, το οποίο σηματοδοτείται από τρεις σταθμούς. Οι χαρακτήρες του βιβλίου πολλοί, απλοί, προσιτοί και οικείοι που συνδέονται μεταξύ τους με ιδιαίτερο τρόπο. Διαφορετικές ιστορίες αγάπης με κοινά στοιχεία. Το βιβλίο περιέχει αισιόδοξο μήνυμα. Ενισχύει τη διάθεση για εξέλιξη και προσωπική ανάπτυξη.

Κλείνοντας υπήρχε χρόνος και οι ομιλήτριες απάντησαν σε ερωτήματα του κοινού, ενώ στη συνέχεια η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα γράμμα του Άγγελου ήταν αυτό που έμελλε ν’ αλλάξει τη ζωή της Αγάπης. Τι σημαίνει “Φεύγω επειδή σ’ αγαπώ”; Είναι μήπως το τέλος μια μεγάλης αγάπης; Είναι σίγουρα τρεις σταθμοί ζωής για την Αγάπη, που ψάχνει τις απαντήσεις μέσα της, τρεις άνθρωποι, αχτίδες φωτός και ελπίδας. Ένα αισιόδοξο τέλος, το οποίο αξίζει σ΄ όλους τους ανθρώπους που δίνουν μια μάχη να επιβιώσουν από την καθημερινότητα, ν΄ αποδεχτούν την πραγματικότητα και ν΄ αγαπήσουν τον εαυτό τους. Ένα τέλος για το οποίο προσπάθησαν όλοι οι ήρωες της ιστορίας αυτής, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Έπαιξε βέβαια και η μοίρα τον δικό της μεγάλο και καθοριστικό ρόλο. Στο επίκεντρο όλων η Αγάπη, κινητήρια δύναμη για τα πάντα, η αγάπη. Πορεία προς την αυτογνωσία και τη λύτρωση, προσεγγίσεις ψυχής, συγγραφή και μακρινά ταξίδια που αποτελούν προορισμό. Απώλεια μνήμης, επίπλαστη πραγματικότητα και μια μεγάλη πράξη, ως επίδειξη αληθινής αφοσίωσης, από έναν άντρα που τολμά για να κερδίσει μια ευκαιρία στην ευτυχία. Ένα αναπάντητο, μέχρι την τελευταία στιγμή, ερώτημα θα αιωρείται. Το φορτωμένο με αναμνήσεις παρελθόν θ’ αποδειχθεί αρκετά δυνατό ή θα παραχωρήσει τη θέση του στο παρόν που γράφει τις λευκές σελίδες του βιβλίου της ζωής, διεκδικώντας επιτακτικά τον χώρο του στο μέλλον;

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Πελαγία (Πέλα) Ατματζίδου γεννήθηκε το έτος 1978 στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασκεί μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο ανήλικων δίδυμων κοριτσιών. Της αρέσει πολύ να διαβάζει κάθε είδους βιβλίο, να γράφει, ν’ ασχολείται με τα κοινά, να ταξιδεύει και να παίζει με τις κόρες της. Το βιβλίο αυτό, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε κάποια χρόνια πριν, είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα και σίγουρα όχι η τελευταία.

Πιστεύει ακράδαντα ότι στη ζωή πρέπει όλοι να κυνηγάμε τα όνειρά μας, με οποιοδήποτε κόστος.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69