tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο της Ελένης Μουστιάκα - Μπατσαρά "Στα χρόνια τα καποτ'να" θα παρουσιαστεί στην Βέροια

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και οι Εκδόσεις Super Course θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου της Μουστιάκα - Μπατσαρά Ελένης, συνταξιούχου Εκπαιδευτικού, με τίτλο: ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΑΠΟΤ’ΝΑ γραμμένο στο Βεροιώτικο γλωσσικό ιδίωμα.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο κ. Καλλιγάς Γεράσιμος ιδρυτής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Λέξις» και των εκδόσεων Super Course και ο κ. Πυρινός Παύλος θεολόγος και συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας στη Βεροιώτικη ντοπιολαλιά που την μιλούσαν μια φορά κι έναν καιρό κι ένα ζαμάνι... κάποτε... στα χρόνια τα παλιά, στα χρόνια τα καποτ’νά.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6:00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD και πωλείται προς 5€.

Τα έσοδα θα διατεθούν στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Βέροιας.

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα...

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ... ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ!

Ήταν ένα παγωμένο χειμωνιάτικο βράδυ του 2017 όταν ξεφυλλίζοντας ένα οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών, βρέθηκα μπροστά σε μια φωτογραφία του 1924 όπου
απεικονιζόταν η μεγάλη αδελφή του πατέρα μου, νεαρό κοριτσόπουλο, φορώντας τη Βεροιώτικη αρχοντική φορεσιά.

Η φωτογραφία αυτή πυροδότησε συγκινήσεις, μνήμες και αναπολήσεις και έγινε αφορμή να γράψω το ανά χείρας αφήγημα: ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΑΠΟΤ’ΝΑ.

Αποφάσισα να το γράψω έτσι απλά και ξαφνικά, χωρίς επειδή... και χωρίς διότι... Ήταν μια ανάγκη της ψυχής μου να ακολουθήσω ένα νοσταλγικό μονοπάτι μνήμης που θα με οδηγούσε κάποιες δεκαετίες πίσω, για να αναζητήσω ίσως, ποιός ξέρει, τον αόρατο μίτο που με συνδέει με τις ρίζες μου.

Έτσι ξεκίνησα αυτό το «οδοιπορικό μνήμης» και άρχισα να «απελευθερώνω» στο άψυχο λευκό χαρτί, σκέψεις και συναισθήματα και να μετουσιώνω τις αναμνήσεις μου σε γραπτό λόγο, επιβεβαιώνοντας τη ρήση του Όσκαρ Ουάϊλντ: «Μνήμη είναι το ημερολόγιο της ζωής μας που το κουβαλάμε πάντα μαζί μας».

Μουστιάκα - Μπατσαρά Ελένη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69