tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο του, «Εσύ για Σένα», παρουσίασε στην Βέροια ο Λάκης Αργυρού

Από την Βέροια ξεκίνησε η περιοδεία παρουσίασης του βιβλίου του Λάκη Αργυρού με τίτλο «Εσύ για Σένα».

Ενός βιβλίου που έχει την φιλοδοξία να κάνει τους ανθρώπους να εμπιστευθούν την ψυχή τους, να πάρουν κάτι διαβάζοντάς το και να τους την μαλακώσει.

Ο Λάκης Αργυρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Στρόβολο, πόλη της Κύπρου αδελφοποιημένη με την πόλη μας. Ο συγγραφέας δεν επέλεξε τυχαία να ξεκινήσει ο κύκλος βιβλιοπαρουσιάσεών του από εδώ, αφού κρατά δεσμούς φιλίας με συμπολίτες μας, που τους θεωρεί οικογένεια, για πάνω από 30 χρόνια.

Η παρουσίαση του βιβλίου αυτοβελτίωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο Cafe Bar Κιβωτός, καθώς ο ιδιοκτήτης είναι φίλος του συγγραφέα από παλιά.

Έτσι λοιπόν οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έναν «καφέ με τον συγγραφέα» όπως χαρακτηριστικά έλεγε και η πρόσκληση.

Η υπεύθυνη του Writer’s Agency Bookguru.gr Ευαγγελία Τζιάκα στον χαιρετισμό της μίλησε για τον Λάκη Αργυρού, τον εξαιρετικό συγγραφέα και επικοινωνιολόγο που γράφει όπως μιλάει, ενώ στη συνέχεια συντόνισε την εκδήλωση.

Ξεκινώντας, η πρώην Δήμαρχος Βέροιας – Δημοσιογράφος Χαρούλα Ουσουλζόγλου, αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον συγγραφέα, που είναι ένας άνθρωπος ανοιχτός, αγαπητός και οικείος. Διαβάζοντας το βιβλίο είπε ότι ένιωθε ότι έκανε μια κουβέντα με έναν φίλο, νιώθοντας πολλές φορές ότι κάνει ανώδυνα τα επώδυνα, οδηγώντας σε στο δύσκολο εγχείρημα της αυτογνωσίας. «Τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει κι έχουν να πουν πολλά σε όλους μας, γονείς, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς κ.α.».

Ο πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας - Δημοσιογράφος – Εκδότης Κώστας Ασλάνογλου μίλησε περισσότερα για τον συγγραφέα που τον γνώρισε την εποχή που έγινε η αδελφοποίηση με τον δήμος και λιγότερο για το βιβλίο. «Το βιβλίο έχει πολλά να πει. Δεν είναι ένα βιβλίο για την βιβλιοθήκη αλλά για καθημερινή μελέτη. Πρέπει ο καθένας να το διαβάσει μόνος του και να το ενσωματώσει στην ζωή του, στην αντίληψή του», είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε σε σημεία του βιβλίου που του έκαναν εντύπωση.

Ο Δημοσιογράφος & Συγγραφέας Χατζηκώστας Αλέκος εξέφρασε τα πιστεύω του αν και το συγκεκριμένο είδος –αυτοβελτίωσης- του βιβλίου δεν είναι του στυλ του. Το βιβλίο θα προβληματίσει, θα βοηθήσει ως ένα βαθμό, θα ενθαρρύνει και θα κινητοποιήσει τον αναγνώστη. Επίσης αναφέρθηκε σε σημεία που συμφωνεί με τις ιδέες και το όραμα του συγγραφέα.

Ο Δικηγόρος - Εκδότης – Διευθυντής της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» Ζήσης Πατσίκας είπε ότι το βιβλίο του κέντρισε το ενδιαφέρον. «Είναι εύπεπτο για τον μέσο αναγνώστη. Θα σας συνεπάρει και θα το ‘καταπιείτε’ (ο ίδιος το διάβασε την νύχτα σε λίγες ώρες χωρίς να τον κουράσει)». Και τόνισε ότι θα κρατήσει το βιβλίο δίπλα του, στο γραφείο, ώστε να του θυμίζει τα μηνύματα που θέλει να περάσει. Συνέχισε επιχειρώντας να κάνει ένα ψυχογράφημα του συγγραφέα.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο συγγραφέας, όπου φανερά χαρούμενος που βρίσκεται στην Βέροια, αναφέρθηκε στο βιβλίο, σε κάποια κεφάλαιά του και στο τέλος υπέγραψε αντίτυπα του.

«Στόχος του βιβλίου είναι να αφυπνίσει. Είναι μια προσπάθεια να παροτρύνω, να ενθαρρύνω και ενίοτε να καθοδηγήσω με τεχνικές και ασκήσεις τους ανθρώπους να αναλάβουν τον έλεγχο της ζωής τους. Να αναλάβουν την ευθύνη και για τα συναισθήματά τους και για τις πράξεις τους και για τις σκέψεις τους και κυρίως για την χαρά ή τον πόνο τους. Αυτά είναι καθαρά προσωπική ευθύνη κι απόφαση αυτό είναι το βαθύτερο νόημα του βιβλίου. Ακριβώς αυτό λέει και ο τίτλος του βιβλίου «Εσύ για σένα», δηλαδή πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου… Στην πορεία της ζωής μου ως δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος παρέδιδα σεμινάρια κι έγραφα κείμενα με αυτό το αντικείμενο. Κάποια στιγμή μετά από παρότρυνση φίλων αλλά και δική μου εσωτερική ανάγκη, συγκέντρωσα αυτό το υλικό, προστέθηκαν νέα κεφάλαια με διδακτικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ωρίμασε ο χρόνος κι έγινε ένα πόνημα ενιαίο για να το μοιραστώ με τον κόσμο. Είναι απόσταγμα πολλών χρόνων διεργασίας και πνευματικής εργασίας…. Δεν ήταν στα όνειρα μου να γίνω συγγραφέας, αλλά να γίνω καλός άνθρωπος, να γίνει πρότυπο για τα παιδιά του», είπε.

Από το 1999 ο Λάκης Αργυρού παραδίδει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, επικοινωνίας κι αυτοβελτίωσης, στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Ρουμανία, Μαρόκο, Αγγλία, Νορβηγία, Αμερική κ.α.). Ο πυρήνας της δουλειάς του είναι η Κύπρος όμως η Ελλάδα είναι προέκτασή του κι έχει ταξιδέψει από άκρη σε άκρη για σεμινάρια και life coaching.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Writer’s Agency Bookguru.gr και οι Εκδόσεις Ευγνώμων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο του Λάκη Αργυρού – μια αυτοβιογραφία – περιέχει όσα, ακόμα και στη μισή ποσότητα, θα αρκούσαν για να εμπνεύσουν ανθρώπους οι οποίοι εκκινούν από χαμηλούς τόνους για να τραγουδήσουν ψηλές νότες, όπως ο ίδιος. Είναι βιβλίο που περιέχει τα πάντα, αν τα πάντα είναι τα ανθρώπινα των αναγνωστών με ανυστεροβουλία και καλοπροαίρετη διάθεση για την ζωή και τους άλλους, ακόμα και τους υστερόβουλους και τους κακοπροαίρετους.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69