tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο «Τρεις κόσμοι» του Γιώργου Τριανταφύλλου παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Τριανταφύλλου, με τίτλο Τρεις κόσμοι», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρέμβαση παρουσιάστηκε στην Βέροια.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο Sala Ελιάς, και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της θείας του συγγραφέα, Χρυσάνθης Σφήκα, που ζούσε στην Βέροια κι εργαζόταν ως φιλόλογος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Παύλος Σαπαλίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στο επάγγελμα πολιτικός μηχανικός και φίλος του θεάτρου και της μουσικής.

Η σχέση του με τον συγγραφέα ξεκίνησε από το θέατρο, είναι παραγωγός του σε κάποια μονόπρακτα θεατρικά έργα που έχει συγγράψει. Αυτό το διάστημα τον ακολουθεί στις παρουσιάσεις του βιβλίου. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά παρουσίαση του βιβλίου και θα ακολουθήσουν κι άλλες σε Κέρκυρα, Ξάνθη, Αθήνα κ.α.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο θείος του συγγραφέα, Νίκος Σφήκας.

Για τις εντυπώσεις που αποκόμισε διαβάζοντας το βιβλίο αλλά και για τον νεαρό σε ηλικία συγγραφέα, μόλις 22 ετών Γιώργο Τριανταφύλλου, μίλησε ο χημικός – συγγραφέας, Νίκος Μανούδης. «Ήταν μία πρόκληση το βιβλίο. Είναι καλαίσθητο, ελκυστικό, έχει ενδιαφέρον κι έχει μία γραφή νεανική… Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από την επικαιρότητα. Ο συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του δεν παύει να αναζητά το μυστικό της ευτυχίας… Ελπίζω να έχει ένα λαμπρό μέλλον ο συγγραφέας», είπε μεταξύ άλλων, ενώ παράλληλα διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου.

Για το βιβλίο αλλά και για την γνωριμία του με τον συγγραφέα μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης. «Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Βέροια, για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Τριανταφύλλου. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το βιβλίο. Ένα πραγματικά ωραίο βιβλίο ένα ευχάριστο βιβλίο αλλά και προβληματισμού. Έχει μια ροή ενδιαφέρουσα, που αναδεικνύει πολλούς προβληματισμούς για την σύγχρονη εποχή, μέσα από τα μάτια ενός νέου ανθρώπου που βίωσε πολύ έντονα τα τελευταία διαστήματα, της εποχής του κορονοϊού, και όλη αυτή τη νέα κουλτούρα που γεννιέται. Έχει μια νότα απαισιοδοξίας που καταλήγει όμως με μια νότα αισιοδοξίας, και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για έναν νέο άνθρωπο που από την φύση του είναι αισιόδοξος. Άρα προτείνω σε όλους να το διαβάσουν και να προβληματιστούν γύρω από τα σύγχρονα προβλήματα της νεολαίας και των ανθρώπων των κοινωνιών μας, θέτοντας προβληματισμούς, όπως που πηγαίνουμε ως κοινωνία και πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας ή πως θα γίνουν κάποια πράγματα έπειτα από κάποια χρόνια», είπε.

Για τους νέους ορίζοντες που του άνοιξε το δώρο της θείας του, ενός βιβλίου με τους μύθους του Αισώπου, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Τριανταφύλλου, ενώ συνέχισε μιλώντας για την διέξοδο που βρήκε στην συγγραφή.

«Πρόκειται για ένα βιβλίο που είναι βγαλμένο από τη νέα γενιά και απευθύνεται στη νέα γενιά με πολύ αγάπη, που εκτυλίχθηκε την περίοδο του covid-19 που πολλά πράγματα τάραξαν τα νερά όχι μόνο των μεγάλων και των μικρών, αλλά κι ολόκληρης της ανθρωπότητας. Σε μια περίοδο που κληθήκαμε να τσεκάρουμε τα αντανακλαστικά μας και σιγά σιγά να  δημιουργήσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες. Το έργο μιλάει για τις ζωές τριών νέων ανθρώπων, του Ηλία, του Νίκου και του Μιχάλη, οι οποίοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις σοβαρές συγκυρίες που προκύπτουν στη ζωή τους, με έναν δικό τους και πρωτόγνωρο νεανικό τρόπο… Η έμπνευση προήλθε από πραγματικά γεγονότα ενίοτε και ήταν ένας τρόπος να καταφέρω να αντεπιτεθώ στις εμμονές του OCD καθώς είμαι πάσχων αυτής της ψυχιατρικής πάθησης και το γραπτό ήταν κάτι το λυτρωτικό», είπε για την πρώτη του συγγραφική απόπειρα.

Μάλιστα, στα σκαριά είναι και το δεύτερο συγγραφικό έργο του Γιώργου Τριανταφύλλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Τρεις κόσμοι» είναι ένα μυθιστόρημα που περιγράφει εκ παραλλήλου τις ιστορίες τριών εφήβων, μέσα από τις οποίες και την τραγικότητά τους διαφαίνονται οι προβληματισμοί, οι αγωνίες τους, οι σχέσεις με τους γονείς τους. Ιστορίες που πέρα από τη νεανικότητα, που αντικατοπτρίζει και το νεαρό της ηλικίας του συγγραφέα, αποσκοπούν στο να εγείρουν και την ανθρωπιά, πυλώνα ανάπτυξής τους. Με φόντο τη δραματική εμπειρία του κορωνοϊού εξελίσσεται η περιπέτεια του κάθε ήρωα, ο οποίος αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική κοινωνική τάξη, που φαίνεται να ψάχνει τη δική του ευτυχία, με ερώτημα αν καταφέρνει να την κατακτήσει.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου γεννήθηκε το 2002 στην Κοζάνη. Σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Τον Μάιο του 2023 ανέβηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη θεατρική παράσταση με σενάριο και παραγωγή του ίδιου, με τίτλο «Ρασκόλνικωφ», ενώ το παρόν αποτελεί το πρώτο του βιβλίο. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία από το 2018 έως το 2021, στις ιστοσελίδες kozan.gr και Alfavita. Μέσα από τα άρθρα του μοιράστηκε με τους αναγνώστες πολλές ανησυχίες δικές του και των υπόλοιπων νέων. Παράλληλα, διατελεί Υπεύθυνος της Επιτροπής Νεολαίας στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, είναι εθελοντής σε διάφορες ανθρωπιστικές δράσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών του Erasmus+.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69