tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσίαση της επανέκδοσης του δίτομου έργου του ιστορικού Γεωργίου Χ.Χιονίδη «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση της επανέκδοσης του δίτομου έργου του ιστορικού Γεωργίου Χ. Χιονίδη με τίτλο «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής» που αποτέλεσε τη βάση για τη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών.

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (οδός Έλλης 8).

Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Καλογήρου, Δημοσιογράφος – Συνθέτης, Γιάννης Μοσχόπουλος, Δικηγόρος – Ερευνητής Ιστορίας και η Αναστασία Ταναμπάση, Δρ Ιστορίας της Εκπαίδευσης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Βογιατζόγλου.

Θα ακολουθήσει δεξίωση με κρασί από το Κτήμα Πολιτεία

Η επανέκδοση των δύο τόμων της «Ιστορίας της Βέροιας», οφείλεται πρωτίστως στην πρωτοβουλία που ανέλαβε πρόσφατα ο Γιώργος Καλογήρου, κατορθώνοντας αυτό που δεν κατορθώθηκε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν, 50 περίπου χρόνια, από τότε που εξαντλήθηκε το έργο. Ο πρώτος τόμος της δίτομης «Ιστορίας της Βέροιας» του Γιώργου Χ. Χιονίδη, εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 1960 και ο δεύτερος τόμος εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 1970. Το έργο έτυχε αναγνώρισης από σπουδαίους επιστήμονες διεθνούς κύρους, όπως π.χ. ο Paul Merl και η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ και αξιοποιήθηκε στη διεθνή επιστημονική έρευνα. Απετέλεσε δε τη βάση για να βραβευθεί ο συγγραφέας από την Ακαδημία Αθηνών

Η συγκεκριμένη επανέκδοση οφείλεται στη φιλοπατρία της συμπατριώτισσάς μας Εύης Λαζού - Λασκαρίδη, η οποία ανέλαβε την σχετική δαπάνη, στη μνήμη του πατέρα της Νίκου Λαζού.

Η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσα από το ΔΙΑΥΛΟ στο σύνδεσμο που ακολουθεί https://diavlos.grnet.gr/event/e4428

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69