tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χοροί του Πόντου και της Μακεδονίας την τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Στη Νέα Νικομήδεια συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Οι εκδηλώσεις είχαν διακοπεί τον Αύγουστο λόγω των πυρκαγιών που ταλάνιζαν την χώρα και συνεχίστηκαν απόψε, μετά από πολύ σκέψη και με βασικό στόχο την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής ήταν συγκινητική. Άλλοι από το περίσσευμα και άλλοι από το υστέρημά τους ενίσχυσαν με τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης την προσπάθεια των τοπικών συλλόγων.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της βραδιάς, ο κόσμος παρακολούθησε χορούς από τον Πόντο και την Μακεδονία.

Πρώτος εμφανίστηκε ο σύλλογος Αγίου Γεωργίου, ο οποίος παρουσίασε ένα πρόγραμμα με χορούς της Μακεδονίας.

Χορούς Μακεδονίας χόρεψε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, με ένα σχήμα νεαρών χορευτών.

Χορούς τους πόντου χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διαβατού, παρουσιάζοντας ένα πολυπρόσωπο σύνολο με παλιούς και νέους χορευτές.

Τέλος, ο οικοδεσπότης σύλλογος της Νέας Νικομήδειας, τόσο με το μικρό του τμήμα όσο και με το τμήμα ενηλίκων χόρεψε χορούς από τον πόντο.

Στην είσοδο του χώρου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας «Η Αγάπη» παρείχε πληροφορίες κι έντυπο υλικό στους επισκέπτες. Επιπλέον συντόνισε την συγκέντρωση τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί στην Θεσσαλία.

Λίγο πιο πέρα σε έναν όμορφα διακοσμημένο πάγκο οι γυναίκες του οικοδεσπότη συλλόγου προσέφεραν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα (τανομένο σορβά, περέκ, οτία, βαρένικα) που επιμελήθηκαν οι ίδιες.

Στα ποντιακά συνόδεψαν οι μουσικοί:

Νίκος Κωστογλίδης – λύρα, Βασίλης Τσανασίδης – νταούλι, Γεύση Σταφυλίδου – λύρα, Νίκος Μουρατίδης - νταούλι  Στάθης Γαβρίδης – λύρα

Στο δημοτικό – παραδοσιακό πρόγραμμα συνόδεψαν οι μουσικοί:

Γιώργος Σαλαπασίδης – κλαρίνο, Κώστας Μπατσίλας – τρομπέτα, Στάθης Παρασκευόπουλος – κρουστά, Παντελής Αγκιστριώτης – λαούτο, Γιώργος Παράσχος - τραγούδι

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69