tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα έθιμα ‘Ρουγκάτσια’ και ‘Γουρουνοχαρά’ αναβίωσαν στο Μακροχώρι

Για ακόμη μία χρονιά ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων αναβίωσε τα έθιμα «Ρουγκάτσια» και «Γουρουνοχαρά».

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, οι φουστανελοφόροι χορευτές του συλλόγου, αφού πρώτα πήραν την ευλογία από τον ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου, χόρεψαν στα στενά και τους δρόμους του χωριού. Επισκέφθηκαν σπίτια και κεράστηκαν από τους νοικοκυραίους εδέσματα και τσίπουρο, ενώ το μεσημέρι κατέληξαν στην πλατεία του παλαιού ηρώου, στην διασταύρωση Βασ. Παύλου & Σωτηρίου Ιωάννη, όπου πλήθος κόσμου τους περίμενε να τους καμαρώσει.

Με σύμμαχο τον ζεστό καιρό, από νωρίς το πρωί τα καζάνια μπήκαν στην φωτιά μαγειρεύοντας την παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με λίγδα, για να προσφερθεί στους επισκέπτες που κατέφθασαν τόσο από την περιοχή της Ημαθίας όσο κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας, μαζί με άφθονο κόκκινο κρασί.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τους Ρουγκατσιάριδες που χόρεψαν με τη συνοδεία ζουρνάδων και στη συνέχεια όλοι μαζί συμμετείχαν στο γλέντι που ακολούθησε, με μουσική και χορό έως αργά το απόγευμα.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69