tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εντυπωσιακή η τελετή λήξης του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας (φωτογραφίες, βίντεο)

Με την σημερινή παράσταση έπεσε η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας, που διοργάνωσε η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας την τελευταία εβδομάδα. Την Δευτέρα θα δοθούν ακόμη δύο παραστάσεις σε Κουλούρα και Βεργίνα.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ Νανά Καραγιαννίδου, λέγοντας ότι παρουσιάστηκαν συνολικά 20 παραστάσεις στην Στέγη, τον Χώρο Τεχνών, την αγορά και την πλατεία Εληάς. Περίπου 2.500 μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης παρακολούθησαν δωρεάν τις παραστάσεις. Στο VERIA THESS PUPPET 2018 συμμετείχαν 12 διαφορετικές ομάδες από 5 διαφορετικές χώρες (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ). Κλείνοντας ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου, με ακόμα μεγαλύτερο και δυνατότερο Φεστιβάλ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Juanjo Corrales, ο οποίος μίλησε γι αυτό το μοναδικό υπερθέαμα και παρουσίασε τους συντοπίτες τους, που ήρθαν από τη χώρα των Βάσκων και παρουσίασαν απόψε την παράσταση με τίτλο “Lurrak 01”.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Χώρου Τεχνών (κάποιοι κάθισαν στα σκαλοπάτια), οι μικροί και μεγάλοι θεατές απόλαυσαν ακροβατικό τσίρκο με ζωντανή μουσική από το παραδοσιακό βασκικό όργανο «Τσαλαπάρτα».

Τσαλαπάρτα, είναι ένα κρουστό που υπήρχε στα παλιά χρόνια στην περιοχή των βάσκων που χρησιμοποιούταν για τις γιορτές και για την επικοινωνία. Ήταν ακουστική γλώσσα και ρυθμός για χορό, ταυτοχρόνως. Ενημέρωνε τον σκόρπιο πληθυσμό για τους κινδύνους και για τα κοινωνικά γεγονότα. 
Τα ακροβατικά ήταν εντυπωσιακά και με φόντο την αρχέγονη μουσική των βάσκων εορτάστηκε το κλείσιμο του φετινού φεστιβάλ. 
Το θέαμα συνεπήρε τους θεατές, οι οποίοι ξέσπασαν σε θερμό χειροκρότημα. Στο τέλος της παράστασης οι καλλιτέχνες βγήκαν φωτογραφίες με τους μικρούς τους φίλους.

Μουσικοί: Anai Gambra και Mikel Hernandez 
Ακροβάτης: Ortzi Acosta 

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69