tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με πολύ κόσμο η πρώτη Κυριακή της Αποκριάς στη Νάουσα (φωτογραφίες, βίντεο)

Επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κι όχι μόνο, βρέθηκαν αυτό το διήμερο στην πόλη της Νάουσας, για να παρακολουθήσουν από κοντά το παραδοσιακό έθιμο «Γενίτσαροι κι Μπούλες».

Τουριστικά γκρουπ από Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Πετρίτσι Σερρών, Συκούριο Λάρισας, Θεσσαλονίκη, Καρπενήσι κ.α. επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής τον Δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα να ευχηθούν «Καλή Αποκριά», κεράστηκαν εκλεκτά εδέσματα και βγήκαν φωτογραφίες με τους χορευτές των μπουλουκιών.

Η τελετή ξεκίνησε με το παραδοσιακό ντύσιμο του Γενίτσαρου και το μάζεμα του μπουλουκιού. Ακολούθησε το προσκύνημα, όπου τα μπουλούκια (Νταβέλης και δύο του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες), διαδοχικά το ένα μετά το άλλο, πήραν την άδεια από τον δήμαρχο για να χορέψουν στους δρόμους της πόλης.

Στο δημαρχείο μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, 91 ετών σήμερα, ο οποίος είναι ο τελευταίος εν ζωή χορευτής που συμμετείχε στην αναβίωση του εθίμου το 1957. Το έθιμο κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχε σταματήσει και με την παρότρυνση του Τρύφων Χατζητρύφων, ο κος Παπακωνσταντίνου και υπόλοιποι χορευτές ήταν οι πρώτοι που βγήκαν με το μπουλούκι.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, όλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, συμμετείχαν στις παράλληλες δράσεις που διοργάνωσαν σύλλογοι και καταστήματα της πόλης, γλέντησαν με παραδοσιακή μουσική, φαγητό και χορό.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69