tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

«Βούλιαξε» από κόσμο το Σέλι - Μεγάλο βλάχικο γλέντι (φωτογραφίες, βίντεο)

«Βούλιαξε» από κόσμο το Σέλι το βράδυ της Δευτέρας, Παραμονή της Κοιμήσεως τη Θεοτόκου. Το ορεινό βλαχοχώρι πλημμύρισε από ντόπιους αλλά κι επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ημαθίας, κι όχι μόνο.

Οι πιστοί παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο του χωριού και την περιφορά της Εικόνας.

Στη συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε στην πλατεία του χωριού, όπου ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας διοργάνωσε τον «Μεγάλο Χορό», προς τιμήν της Παναγιάς μας.

Η αποψινή βλάχικη βραδιά  ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Βλάχου ερμηνευτή Γιώργου Μανέκα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Κίρτσιος απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια η ορχήστρα του Καραβιώτη άνοιξε το μουσικό πρόγραμμα.

Στο τραγούδι συνόδεψε ο χοροδιδάσκαλος Αντώνης Κελεπούρης, ενώ ο Σύλλογος μπήκε στον χορό με πατινάδα και συνέχισε με βλάχικους χορούς.

Μετά την παρουσίαση ο κόσμος έγινε ένα με τα μέλη του συλλόγου και το γλέντι κράτησε έως αργά τα μεσάνυχτα.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Φώτης Καραβιώτης στο κλαρίνο – τραγούδι, ο Γιάννη Κάλλας στην κορνέτα, ο Πέτρος Πιπιλιάρης στο αρμόνιο και ο Αντώνης Παπαδόπουλος στο γκράν κάσα.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι του χωριού, η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι περισσότερο από το αναμενόμενο. Τα καφέ - μπαρ και καταστήματα εστίασης γέμισαν από θαμώνες όλων των ηλικιών, ενώ ανάμεσα τους κυκλοφορούσαν μουσικοί με χάλκινα και παραδοσιακές μελωδίες. Παράλληλα πάρτυ με djs και μουσικούς διοργανώθηκαν τόσο εντός του χωριού όσο και στο χιονοδρομικό.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69