tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άναψαν και φέτος τα κέδρα στην Φυτειά

Για ακόμη μία χρονιά άναψαν τα κέδρα στην κεντρική πλατεία της Φυτειάς. Πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα νεολαία, είτε με καταγωγή από την Φυτειά είτε επισκέπτες, κατέκλυσαν το ορεινό χωριό για να παρακολουθήσουν από κοντά το παραδοσιακό έθιμο του ανάμματος των κέδρων.

Η μεγάλη στοίβα με τα κλαδιά ήταν από νωρίς έτοιμη. Το τραπέζι που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού για να προσφερθούν στους επισκέπτες της εκδήλωσης γέμισε ασφυκτικά με λογιών λογιών νηστίσιμα εδέσματα, γλυκά κι αλμυρά, ενώ το κρασί έρεε άφθονο.

Τα μεσάνυχτα υπό τις μελωδίες παραδοσιακής μουσικής, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βασίλη Παπαδόπουλο, Λάζαρο Ασλανίδη, Αλέξανδρο Τσαχουρίδη, Συρμούλα Τζήμα Τόπη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κωνσταντίνο Βύζα, τον Βουλευτή Αναστάσιο Μπαρτζώκα, τον ιερέα του χωριού π. Λουκά Πέκαλη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Στέργιο Διαμάντη και τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Βασιλείου άναψαν τα κέδρα.

Η φλόγα άναψε μαζί με το κέφι και τη διάθεση για χορό. Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ορχήστρα χάλκινων.

Στα αξιοσημείωτα, οι ασυνήθιστες για την εποχή καιρικές συνθήκες. Πολύ δυνατός θερμός αέρας και θερμοκρασία τα μεσάνυχτα στους 13 βαθμούς.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69