tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο "Οι Καπεταναίοι"

Το έθιμο "Οι Καπεταναίοι" θα αναβιώσει την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5μμ, με λαϊκό γλέντι, στο Σπίτι των Βλάχων.

Νωρίς το απόγευμα, από τις 4.00μ.μ. ο κόσμος θα μαζευτεί στο Σπίτι του Συλλόγου των Βλάχων Βέροιας. Κατά τη διάρκεια της αναβίωσης του εθίμου ο Σύλλογος  θα προσφέρει  ψητά κρεατικά που είναι το βασικό φαγητό των Βλάχων αλλά και κρασιά και τσίπουρα ενώ τα χάλκινα της  ορχήστρας των Μηνάδων ξεσηκώνουν! Μια φιλοξενία για όλον τον κόσμο, ανοιχτή και δωρεάν.

Κάθε χρόνο συμμετέχει πολύς κόσμος και έρχονται και Βλάχοι απ’ όλη την Ελλάδα, φίλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, άνθρωποι των γραμμάτων, οι οποίοι σέβονται την παράδοση αλλά και τη διαφορετικότητα. Κάποια στιγμή οι χορευτές κι ο κόσμος ξεκινούν συνοδεία της ορχήστρας των Μηνάδων και  περιδιαβαίνουν  τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Οι Καπεταναίοι  γύρω στις 7.30μ.μ. καταλήγουν στο Δημαρχείο της πόλης και γίνεται πολύωρο γλέντι. Από κει  επιστρέφουν πάλι στο Σπίτι του Συλλόγου, όπου  καταλήγει σε ολονύχτιο γλέντι μέχρι το πρωί.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69