tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας "Ο τόπος μου" στην Βέροια

Η κοινή έκθεση φωτογραφίας, τριών φωτογραφικών ομάδων από την Κεντροδυτική Μακεδονία, με θέμα "Ο Τόπος Μου" εγκαινιάστηκε το Σάββατο 6 Απρίλη στο φουαγέ της Αντωνειάδειου Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Την έκθεση διοργάνωσαν οι φωτογραφικές ομάδες "F22" της Πτολεμαΐδας, ο"Απελλής" της Έδεσσας και η “Αντίθεσις” της Βέροιας.

Η έκθεση ξεκίνησε το ταξίδι της από την πόλη της Πτολεμαΐδας, συνέχισε στην Έδεσσα, κι έφτασε στον τελικό της προορισμό, τη Βέροια. Υπάρχει βέβαια μία πρόταση η έκθεση να ξαναεπιστρέψει σε Πτολεμαΐδα και Έδεσσα έπειτα από απαίτηση του κοινού.

Η έκθεση φιλοξενεί 75 έργα από 31 φωτογράφους. Το κοινό που παραβρέθηκε απόψε στα εγκαίνια είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους φωτογράφους και να μάθει περισσότερα για τα έργα, ασπρόμαυρα ή έγχρωμα.

Για το θέμα της έκθεσης και τη συνεργασία των τριών φωτογραφικών ομάδων μίλησαν τρεις εκπρόσωποι των ομάδων.

Ο Γιάννης Καραμήτρος εκπροσωπώντας την  Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» είπε «Η ιδέα για τη δημιουργία της έκθεσης έπεσε πέρσι στο τραπέζι, όπου μαζί με την Φωτογραφική Ομάδα της Έδεσσας αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να κάνουν κάθε χρόνο μια έκθεση, με το σκεπτικό να συμμετέχουν κι άλλες ομάδες, να ενωθούμε και να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί κάθε χρόνο.  Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσουμε επαφή. Κατά κύριο λόγο οι φωτογραφικές ομάδες είναι η παρέα και η κοινή αγάπη για την φωτογραφία. Μας αρέσει η διαδικασία της φωτογράφισης. Η έκθεση είναι η ‘παράσταση’, το live, της τέχνης μας. Όπως είναι το live για έναν μουσικό, έτσι και για τον φωτογράφο η έκθεση είναι η παράστασή του, η προβολή του, το ξεγύμνωμά του στον κόσμο. Εμείς δεν ξέρουμε να χρησιμοποιούμε λέξεις. Με την φωτογραφία χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν έχουν γεννηθεί, τις περιγράφουμε. Η σημερινή έκθεση είναι μία κοινή και με την Ομάδα της Πτολεμαΐδας με το σκεπτικό του χρόνου να προστεθεί κι άλλη ομάδα. Σκέψεις μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε ένα φεστιβάλ, με ομιλίες κ.α. Μακάρι του χρόνου να μαζευτούμε περισσότερες ομάδες και να κάνουμε περισσότερα πράγματα…. Το θέμα ο ‘Τόπος’ δίνει το έναυσμα στον φωτογράφο να ξεκινήσει να φωτογραφίζει. Ο κόσμος κανονικά δεν πρέπει να βλέπει το θέμα. Πρέπει να βλέπει τη φωτογραφία σαν σύνολο. Το θέμα είναι μόνο αυτό που επέλεξε ο φωτογράφος, είναι αυτό που του δίνει το έναυσμα. Το σύνολο μετά της εικόνας είναι περιεχόμενο της εικόνας». Ο Γιάννης Καραμήτρος ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία από το 2009 και είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας από το 2013.  

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών ‘ο Απελλής’ Κατερίνα Μπόνου εκπροσωπώντας την Ομάδα Φωτογραφίας του συλλόγου είπε «Με την Ομάδα της Βέροιας κάναμε πέρσι μια κοινή έκθεση.  Φέτος ενσωματώσαμε και την Φωτογραφική Ομάδα της Πτολεμαΐδας. Τρεις πόλεις, τρεις φωτογραφικές ομάδες σε έναν κοινό τόπο. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία στο μέλλον και με περισσότερες ομάδες».

Ο φωτογράφος Σάκης Δαζάνης και δάσκαλος φωτογραφίας στην Φωτογραφική Ομάδα ‘F22’ της Πτολεμαΐδας είπε «Κάνουμε αυτή την έκθεση με πρώτο σκοπό να συνευρεθούμε οι ομάδες τριών γειτονικών πόλεων, της Έδεσσας, της Πτολεμαΐδας και της Βέροιας. Ήταν η πρώτη μας σκέψη να γνωριστούμε και να κάνουμε μία έκθεση στην οποία ο καθένας θα παρουσιάσει τις προσλαμβάνουσες του για το θέμα ‘ο Τόπος’ μου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε αυτήν την τρίτη ‘παράσταση’ στην Βέροια. Ελπίζουμε σε καλύτερη συνεργασία στο μέλλον. Σκεφτήκαμε το κοινό θέμα ‘ο Τόπος μου’ για να μπορούμε να έχουμε κάτι κοινό. Στα έργα της Πτολεμαΐδας θα δείτε λιγνητορυχία, ΔΕΗ, χιόνια λίμνες κι ότι έχει σχέση με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του τόπου. Επίσης θα δείτε φωτογραφίες από την Καστοριά, τα Ορέστεια καπου που ο καλλιτέχνης αισθάνθηκε ότι είναι ο τόπος του κι ας μην είναι το μέρος που ζει. Η ομάδα συμμετέχει στην έκθεση με 8 φωτογράφους και περίπου 30 έργα».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14/4/2024 με ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00- 21:00.
 
Είσοδος ελεύθερη.
 
Συνδιοργάνωση ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69