tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση για την Μάνα διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας με τη συνεργασία τοπικών συλλόγων

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση που διοργανώνεται με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, που γιορτάζεται τον Μάιο και συγκεκριμένα τη δεύτερη Κυριακή του μήνα. 

Φέτος για πρώτη φορά συνεργάζονται τόσοι πολλοί φορείς για μια εκδήλωση μεγίστης σημασίας, για την μητέρα και την μητρότητα.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ημαθίας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων με τρία παιδιά Ημαθίας, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συμπράττουν και θα παρουσιάσουν μια εκδήλωση ύμνο για την Μητέρα, την Μάνα, το θείο δώρο στον άνθρωπο. Για την παραδοσιακή μάνα που κουβάλησε τον μποχτσά της από τις χαμένες πατρίδες και μαζί της όσα την συνόδευαν.

Κατά την συνέντευξη χαιρετισμό απηύθηνε η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Τασούλα Παυλίδου η οποία ενημέρωσε για το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Γιάννης Βελέντζας αναφέρθηκε στον δείκτη γεννητικότητας στην χώρα μας και το δημογραφικό πρόβλημα. Είπε ότι οι πολιτικοί και η κυβέρνηση δεν θέλουν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες, όπως την περικοπή των επιδομάτων και τις μεταγραφές στα πανεπιστήμια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκων Νίκος Μουρτζίλας αναφέρθηκε στον μόνο άνθρωπο που μας επιστρέφει την μέγιστη αγάπη από την αρχή της ζωής μας και αυτή δεν είναι άλλη από τη μάνα μας. «Η μάνα για μένα είναι ιδιότητα, δεν περιγράφεται θεσμικά. Η μάνα πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα», είπε. Έπειτα αναφέρθηκε στο θέμα του δημογραφικού που ταλανίζει την χώρα μας και την έλλειψη κινήτρων που έχουν οι νέοι άνθρωποι να τεκνοποιήσουν. Σαν σύλλογος θέλουν να παραδειγματίσουν και να έρθουν οι οικογένειες στο καθεστώς των τριτέκνων. Είπε ότι κάθε χρόνο χάνεται μια Βέροια θέλοντας να τονίσει τις μειώσεις γεννήσεων και τις αυξήσεις θανάτων. Το κράτος πρέπει να δώσει κίνητρα και οικονομικά, αλλά να προσεγγίσει το θέμα εξατομικευμένα.

Ο ποιητής Μιχάλης Τσίτσας μίλησε για το πώς νιώθει για την μάνα, απαγγέλλοντας ποιήματα που έγραψε προς τιμήν της. «Μάνα μια λέξη που ποτές δε θα στερέψει ο χρόνος , στα χείλη του την έβαλε και πόνεσε και ο πόνος…».

Η συνέντευξη δόθηκε στην έδρα του Συλλόγου Μικρασιατών, παρουσία του ΔΣ του συλλόγου και συνεργατών.

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 και ώρα 8μμ, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βογιατζή Σαββίδη, η οποία θα αναφερθεί στην Μάνα Παναγιά, στην Μικρασιάτισσα Μάνα, στον ρόλο της γυναίκας και την προτεραιότητα που πρέπει να δώσει η σύγχρονη γυναίκα στην μητρότητα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι μουσικοί:

Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, τραγούδι

Ευστράτιος Κωνσταντινίδης, λύρα

Άννα Κουτσιμανή, λαούτο

Κυριάκος Παλασίδης, νταούλι

Συμμετέχει το μικρό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών που θα ερμηνεύσει ποιήματα του Βεροιώτη ποιητή Μιχάλη Τσίτσα και θα χορέψει προς τιμήν της Μητέρας.

Παράλληλα θα προβληθεί βίντεο με θέμα την Μητέρα σε όλες τις εκφάνσεις της και η εκδήλωση θα κλείσει χορευτικά με τη συμμετοχή του μεσαίου τμήματος της Σχολής Χορού της Μελίνας Παπαδοπούλου.

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν εκείνη την ημέρα της μανούλες…

Είσοδος ελεύθερη (εξασφαλίστε την πρόσκλησή σας από τους διοργανωτές)

View this gallery on Flickr  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69