tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ταξίδι στις «Μουσικές του κόσμου» από το 4ο Γυμνάσιο Βέροιας

Την μουσικοθεατρική παράσταση «Μουσικές του Κόσμου ΙΙΙ» παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης 16 Απρίλη, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το 4ο Γυμνάσιο Βέροιας.

Ένα ταξίδι στη μουσική των λαών του κόσμου. Ένα ταξίδι μελωδικό, πολυδιάστατο, γεμάτο συναισθήματα και αξίες. Σε αυτό το ταξίδι κυβερνήτες ήταν τα παιδιά της Χορωδίας, η Χοροθεατρική ομάδα του Σχολείου, η φωνή του αφηγητή και η εκφραστικότητα του πιάνου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Βέροιας, με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Η χοροθεατρική ομάδα ιδρύθηκε φέτος από την γυμνάστρια και καθηγήτρια του σχολείου Ευγενία Βύζα κι απόψε έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βέροιας Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιωάννα Κωνσταντή.

Την χορωδία διεύθυνε ο Σταύρος Θεοχαρόπουλος, ενώ στο πιάνο συνόδευσε η Πόπη Φιρτινίδου.

Τις χορογραφίες και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ευγενία Βύζα και αφηγητής ήταν ο φιλόλογος Ελευθέριος Κορυφίδης.

«Απόψε έχουμε ετοιμάσει ένα ταξίδι στον κόσμο. Ένα ταξίδι στα τραγούδια των λαών του κόσμου. Με τις μελωδίες και τους στίχους των τραγουδιών που θα ερμηνεύσει η χορωδία μας, καθώς και με την επεξηγηματική συμβολή του αφηγητή και του χοροθεάτρου μας, θα δημιουργήσουμε ένα απάνθισμα από λυρισμό και σύμβολα που μιλούν για τον έρωτα, την αδυσώπητη κυριαρχία του χρόνου στην ανθρώπινη οντότητα, τη σημασία της ψυχικής καλλιέργειας, την αξία της ελπίδας, της αυτοπεποίθησης, του συλλογικού αγώνα για μια κοινωνία όπου η ομόνοια, η δικαιοσύνη και η ελευθερία δε θα αποτελούν ζητούμενα, αλλά μια κεκτημένη πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν τη ζωή τους χωρίς καταπίεση και μίσος. Μουσικές του κόσμου, λοιπόν!», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Akai Hana (Mie Nakabayashi) - Ιαπωνία

Ferry me across the water (Lyn williams) - Αγγλία

Dona dona (Shalom Secunda) - Ισραήλ

When I close my eyes (Jim Papoulis) - Αμερική

Walking in the air (Howard Blake) - Αγγλία

Τα παιδιά κάτω στον κάμπο (Μάνος Χατζιδάκις) - Ελλάδα

Siyahamba (παραδοσιακό Αφρικής)

Διφωνη Χορωδία Όμοιων Φωνών (SA):

Soprano: Δαγκουλή Φωτεινή, Ζιώγα Μαρία, Θεοδωρίδου Μαριλένα, Καλογεροπούλου Μιχαέλα, Καψαλού Ιωάννα, Κιζιρίδου Σωτηρία, Κοροσίδης Γιώργος, Λουμπουρδή Γεωργία, Μαραβελάκη Ελπίδα, Μάρκου Δέσποινα, Μέτα Κορίνα, Μπεγκάι Ειρήνη, Μπέτσα Γεωργία, Νάκας Κωνσταντίνος, Οικονόμου Ανθή, Πετκέλη Στέλλα, Ρακολλάρι Αλίκη, Σταματοπούλου Νικολέτα, Τσανακτσίδου Ευδοκία, Τσολάκου Δήμητρα.

Alto: Γαλάνη Χιονία Αναστασία, Γιοβανοπούλου Ιουλία, Γούλα Αναστασία, Ζαμάνη Μαρία, Ζησέκα Ελπινίκη, Ζιώγα Φανή-Αντωνία, Καραγκιοζοπούλου Εύα, Καραμίχου Ασημίνα-Ραφαηλία, Κασαμάκης Κωνσταντίνος, Κοντογιάννη Μαρία, Κοντού Αναστασία, Κούγκα Σταυρούλα, Μάρκου Δέσποινα, Μπλατσιώτη Ελισάβετ, Πασχαλίδου Ηλιάνα, Περισιανίδου Αλεξάνδρα, Τσιγκογιάννη Σοφία, Φραντζή Λίνα, Χασιούρα Χριστίνα, Χατζηχρηστίδου Έλενα.

Χοροθεατρική Ομάδα: Ζησέκα Ελπινίκη, Καλογεροπούλου Μιχαέλα, Κασαμάκης Κωνσταντίνος, Λουμπουρδή Γεωργία, Μεταξοπούλου Αναστασία, Μικάι Γκιτιάνα, Μπουλγκαρέτσι Ναταλία, Οικονόμου Ανθή, Περισιανίδου Αλεξάνδρα, Σταματοπούλου Νικολέτα, Τσάκα-Χαραλαμπίδου Ολυμπία-Ελένη, Τσίπα Δέσποινα, Χασιούρα Χριστίνα.

Βιογραφικό Χορωδίας:

Η χορωδία του 4ου Γυμνασίου Βέροιας με έτος ίδρυσης το 2016, αποτελείται από περίπου 40 μέλη ηλικίας 13-15 ετών οι οποίοι είναι μαθητές του 4ου γυμνασίου Βέροιας. Είναι μια δίφωνη χορωδία όμοιων φωνών (SA) της οποίας το ρεπερτόριο αντλείται από τη λόγια, την έντεχνη μουσική και τη παραδοσιακή μουσική όλου του κόσμου. Λαμβάνει κάθε χρόνο μέρος σε αρκετές συναυλίες. Συμμετείχε στην 11η & 16η Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών (Καρδίτσα). Το 2019 συμμετείχε στη συναυλία με τίτλο “Ωδή στη Μνήμη” στην αίθουσα “Χωρο Τεχνών” στη Βέροια μαζί με καταξιωμένες χορωδίες όπως η χορωδία Hector Berlioz” του Παρισιού. Δημιουργήθηκε από τον καθηγητή μουσικής του σχολείου Σταύρο Θεοχαρόπουλο οποίος διευθύνει τη χορωδία μέχρι και σήμερα.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69