tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Εκδήλωση για τη Μητέρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Βέροια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας που εορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (12 Μαΐου 2024).

Η σπουδαία εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, την Μάνα, το θείο δώρο στον άνθρωπο, ήταν μια σύμπραξη του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, του Συλλόγου Πολυτέκνων Ημαθίας, του Συλλόγου Πολυτέκνων με τρία παιδιά Ημαθίας, της Ιερά Μητρόπολεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Τασούλα Παυλίδου, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αντωνία Αντωνιάδου και μητέρα 8 παιδιών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νίκος Μουρτζίλας.

Η κ. Παυλίδου μίλησε για την Μικρασιάτισα μάνα που κουβάλησε από τις χαμένες πατρίδες, εκτός από τον μποχτσά της, και  όσα την συνόδευαν. Τα φαγητά, τα τραγούδια, την γλώσσα, τα ήθη κι έθιμα, και την γενικότερη αντίληψη για την ζωή και τον πολιτισμό, που με γνώμονα τις Χριστιανικές αξίες μετέδωσαν τις γνώσεις τους στα παιδιά τους με πολύ υπομονή και απεριόριστες θυσίες.

Αυτές οι γυναίκες τιμήθηκαν σήμερα, οι μητέρες που κράτησαν όρθια την σύγχρονη  κοινωνία. Οι μητέρες που πρόσφεραν χωρίς να διεκδικήσουν παράσημα, αμοιβές και ανταπόδοση. Οι μητέρες που με αρχές και αξίες μεγαλώνουν με απεριόριστη αγάπη τα παιδιά τους.

Η κεντρική ομιλήτρια, η πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βογιατζή Σαββίδη, αναφέρθηκε στην Μάνα Παναγιά, στην Μικρασιάτισσα Μάνα, στον ρόλο της γυναίκας και την προτεραιότητα που πρέπει να δώσει η σύγχρονη γυναίκα στην μητρότητα.

Στη συνέχεια το μικρό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών χόρεψε προς τιμήν της Μητέρας, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά ερμήνευσαν ποιήματα με θέμα τη μάνα, του Βεροιώτη ποιητή Μιχάλη Τσίτσα.

Η εκδήλωση έκλεισε χορευτικά με τη συμμετοχή του μεσαίου τμήματος της Σχολής Χορού της Μελίνας Παπαδοπούλου.

Παράλληλα προβλήθηκαν βίντεο με θέμα την Μητέρα σε όλες τις εκφάνσεις της.

Κατά την έξοδο μοιράστηκαν γλαστράκια λουλουδιών σε όλες τις Μητέρες, μια προσφορά ανθοπωλείων της πόλης μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικοί:

Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, τραγούδι

Ευστράτιος Κωνσταντινίδης, λύρα

Κυριάκος Παλασίδης, νταούλι

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69