tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ομιλία και παράσταση για τον θυμό πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Ομιλία και παράσταση με θέμα «Από τον θυμό... στην ηρεμία ...» παρουσίασε η ομάδα playback Βέροιας “coo- action”, το Σάββατο 1 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Η Ευφροσύνη Κιατικίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Εκπ. ενηλίκων, Εκπ. ψυχοθεραπεύτρια Gestalt μίλησε για τον θυμό και συντόνισε τη δράση.

“Τι είναι ο θυμός; Τι έγραψε για τον θυμό ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων και ο Γαλλινός. Πως τον αντιλήφθηκε η ιατρική και η ψυχανάλυση κατά τους Φρόυιντ και Πέρλς; Μπορεί ο θυμός να χρησιμοποιηθεί με χρήσιμο τρόπο για τον άνθρωπο εάν διοχετευθεί η ενέργειά του με εποικοδομητικό τρόπο; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του θυμού και πως μπορεί να επιτευχθεί η αποκατάστασή του; Πως βιώνεται ο θυμός μέσα από το σώμα; Γιατί θυμώνουμε; Πως εκφράζεται και πως τον διαχειριζόμαστε;”, είναι κάποια από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν μέσω της συζήτησης, αλλά και την προβολή του ενημερωτικού βίντεο.

Στη συνέχεια η ομάδα playback της Βέροιας “coo-action” μέλη της οποίας είναι η Αλέξια Κουκουνασούλη , η Εύση Αρζόγλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρα, η Υακίνθη Σταμπολή και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, έλαβαν δράση. Η ομάδα “coo-action” αποτελείτε από ερασιτέχνες που αγαπούν αυτό το είδος θεάτρου και τους εκφράζει μέσω της αλληλεπίδρασης.

Η ομάδα δεν είχε ετοιμάσει ένα έργο για να παρουσιάσει, αλλά αυτοσχεδίασε, με βάση του τι σημαίνει θυμός για κάποια άτομα από το κοινό. Δηλαδή παρουσιάστηκε η ιστορία του ατόμου σκηνικά. Ιστορίες, συναισθήματα, σκέψεις, ανησυχίες, όνειρα, προσδοκίες, αλλά και το πως νιώθει το άτομο τώρα, ήταν το υλικό που διαδραματίστηκε στη σκηνή.

{jlex}flickr:72157681982467036{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69