Αντώνης Παπαθεοδούλου, ένας σύγχρονος παραμυθάς στη Βέροια

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας «Θεανώ Ζωγιοπούλου», το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος πραγματοποίησαν την παιδική εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές», το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου.

Από νωρίς η αίθουσα γέμισε με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που τα συνόδευαν οι γονείς τους. Ο συγγραφέας αφού πρώτα γνωρίστηκε με τους μικρούς του φίλους, τους ξενάγησε στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών. Τους διάβασε παραμύθια κι έπειτα ζήτησε από αυτά να τον βοηθήσουν να “γράψουν” το δικό τους παραμύθι. Έπειτα τους έδειξε πως μπορούν να γίνουν πειρατές, φτιάχνοντας καπέλα και σπαθιά πειρατικά, χρησιμοποιώντας εφημερίδες. Μια κατασκευή που ενθουσίασε όλα τα παιδιά καθώς και τους γονείς τους.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η συγγραφέας Σοφία Τσιάμη.

«Οι πειρατολόγοι κι οι πειρατομελετητές 

στο βιβλίο αυτό μέσα θα βρούνε 

τι λένε οι καλοί και οι κακοί πειρατές 

αν τα καράβια τους συναντηθούνε!» 

Ένα αστείο, παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο πειρατικό βιβλίο, για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά κάθε λογής "κακούς", ή απλώς για να σκάσουμε στα γέλια!

- ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

- ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

- ΕΠΑΙΝΟΣ Ε.Β.Γ.Ε.

{globalflash.gallery 179}

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Αnimation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελόνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη γεωλογία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να σπουδάσει ισπανική φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση και του αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να μεταφράζει βιβλία για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, ΙΒΒΥ) και έχει συνεργαστεί, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο, με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

'Εχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου, το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Έπαινο Ε.Β.Γ.Ε για το βιβλίο του "Οι καλοί και οι κακοί πειρατές".