Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καφαντάρη «Γυρισμένα λόγια» στην Βέροια

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, οι εκδόσεις «Το Ροδακιό» και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καφαντάρη «Γυρισμένα λόγια», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 20.30, στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας.

Μια βραδιά με πολλές κατάρες και... άλλα δεινά...

Ο Γιώργης Μελίκης, ερευνητής της λαϊκής παράδοσης, παρουσιάζει και συζητά με το συγγραφέα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όλοι έχουμε καταραστεί -μία τουλάχιστον φορά.
Κάθε κατάρα φανερώνει, και κρύβει, ένα περιστατικό της ζωής, μια ιστορία γεμάτη πάθος, μένος, αγριότητα και αδιαλλαξία.
Η κατάρα προκύπτει από κάποια σύγκρουση. Χρειάζεται, για να εκστομιστεί, μια ισχυρή αιτία, που οδηγεί σ' εκείνη την εκρηκτική και οριακή κατάσταση όπου ο αναθεματιστής, επειδή νιώθει ριζική αδυναμία ώστε να υπερασπιστεί το ατομικό δίκαιο -ας σημειωθεί πως εξισώνει το επιμέρους αυτό δίκαιο το καθολικό: το Δίκαιο- με θεμιτό και φυσικό τρόπο απέναντι στον αναθεματιζόμενο, που ζήτησε να προξενήσει, προσωπικό του αναθεματιστή κακό -ο τελευταίος ας σημειωθεί πως εξισώνει το επιμέρους κακό τούτο προς το καθολικό κακό: το Κακό-, βρίσκει σκέπη στην κατάρα. [...]

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Καφαντάρης γεννήθηκε το 1959. Έχει εκδώσει την δίτομη Ανθολογία ελληνικού λαϊκού παραμυθιού (Α΄ τόμος, Το φιδόδεντρο - Β΄ τόμος, Ο φεγγαράς, εκδ. Οδυσσέας), Τα γυρισμένα λόγια, ένα μικρό βιβλίο με θέμα τις κατάρες (εκδ. Το Ροδακιό), τη συλλογή διηγημάτων Μέγας Δημιουργός (εκδ. Ίνδικτος), Η όμορφη περιπτερού (εκδ. Ίνδικτος).