Η συγγραφέας Ανθούσα Κορτσίνογλου παρουσίασε τα βιβλία της στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Θεολόγος – Συγγραφέας Ανθούσα Κορτσίνογλου παρουσίασε τα δύο βιβλία της, ''Η Λέξα και το Άνοιγμα του Νεραϊδόκοσμου'' και ''Το Μωβ Σκαντζοχοιράκι'', την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στον Πολιτιστικό Γυμναστικό Σύλλογο Βέροιας ''Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ''.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του συλλόγου, Διονύσης Καρολίδης, ενώ στη συνέχεια ανέφερε το βιογραφικό της συγγραφέως.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης το παιδικό θεατρικό τμήμα του συλλόγου "Οι παράδοξοι" υπό την καθοδήγηση της Ιωάννας Κοντοτάσιου παρουσίασαν δραματοποιημένα αποσπάσματα του παιδικού παραμυθιού "Το Mωβ Σκαντζοχοιράκι". 

Στη συνέχεια οι Φιλόλογοι και Ηθοποιοί Σοφία Γκότση και Άρης Ορφανίδης ανέγνωσαν αποσπάσματα του βιβλίου ''Η Λέξα και το Άνοιγμα του Νεραϊδόκοσμου''.

Τέλος τον λόγο πήρε η συγγραφέας Ανθούσα Κορτσίνογλου, η οποία είπε ότι της έκανε εντύπωση το θεατρικό δρώμενο του παραμυθιού, κάτι που έγινε πρώτη φορά σε παρουσίαση του βιβλίου. Αναφέρθηκε στους ήρωες του βιβλίου ''Η Λέξα και το Άνοιγμα του Νεραϊδόκοσμου'' και στην νεραϊδοιστορία του. Όπως είπε, το βιβλίο αφήνει ένα ερωτηματικό στο τέλος, κι αυτό συμβαίνει γιατί θα υπάρχει συνέχεια στην ιστορία της Λέξα.

Όσον αφορά «Το Μωβ Σκαντζοχοιράκι» είναι ένα παραμύθι για μικρά παιδιά που διδάσκει την διαφορετικότητα, την αξία της φιλίας, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση.

Με μεγάλη συγκίνηση δώρισε στον Πρόεδρο του συλλόγου, φωτογραφίες οικογενειακά κειμήλια από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, καθώς η οικογένεια της συγγραφέως κατάγεται από εκεί. Αμφότεροι δεσμεύτηκαν την πρώτη παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της Λέξα να πραγματοποιηθεί στον Σύλλογο του Προμηθέα.

Κλείνοντας η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τον μπουφέ με τα εκλεκτά εδέσματα που ετοίμασαν τα μέλη του συλλόγου.

{jlex}flickr:72157689641617531{/jlex}