Το παιδικό βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη «Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» θα παρουσιαστεί στην Βέροια

Το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Χρήστου Δασκαλάκη Η ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 6 μμ, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 4).

Η «Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι» φιλοξενεί μια μαγική διαδρομή στον κύκλο της ζωής. Μαζί με τους πρωταγωνιστές, τον Νικόλα και την Ευτυχία, ακολουθούμε την πορεία της φύσης.

Φέρτε μαζί και ένα πήλινο κεσεδάκι (σαν αυτό από το γιαούρτι
της γιαγιάς) λίγο χώμα και πολλή αγάπη…
Εκείνος, μας υποσχέθηκε να φέρει το τρυφερό του παραμύθι,
μερικούς σπόρους και όλες του τις γνώσεις για να δώσουμε ξανά
ζωή σε κάτι που αξίζει να μείνει κοντά μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Νικόλας και η Ευτυχία αγαπούσαν πολύ το χιόνι. Κάθε βράδυ, ονειρεύονταν να δουν τις πρώτες νιφάδες να πέφτουν από τον ουρανό. Εκείνο το βράδυ έτσι και έγινε. Έτρεξαν γρήγορα στην κουζίνα, πήραν ένα γυάλινο βάζο, έπιασαν μια χιονονιφάδα και την έκλεισαν αμέσως στο ψυγείο! Όμως ό,τι αγαπάς δεν το φυλακίζεις… Θα καταλάβουν τα παιδιά γρήγορα το λάθος τους, θα της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και, πώς μπορούν να κάνουν μια χιονονιφάδα να αγαπήσει ένα καλοκαίρι;

Η ιστορία της χιονονιφάδας καταφέρνει να δημιουργήσει τα ερεθίσματα αυτά που θα οδηγήσουν το παιδί στην εξερεύνηση, ανακάλυψη, κατανόηση και τελικώς μάθηση. Ο Χρήστος Δασκαλάκης βουτά την πένα του στα χρώματα του ουράνιου τόξου και «ζωγραφίζει» ένα παραμύθι που θα φωλιάσει στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Εύη Μαραμή

Συγγραφέας - Παιδαγωγός - ΜΑ Εκπαιδευτική Ψυχολογία University of London

Η υπέροχη αυτή ιστορία για μικρούς και μεγάλους φιλοξενεί μια μαγική διαδρομή στον κύκλο της ζωής. Η περιπέτεια της μικρής χιονονιφάδας είναι ένας ύμνος στον σεβασμό προς τους άλλους και προς τη φύση, που τόσο την έχουμε ανάγκη. Μας θυμίζει πως μπορούμε να παγιδευτούμε στις ίδιες μας τις επιθυμίες αλλά και στις προσδοκίες των άλλων. Μας φέρνει αντιμέτωπους με τον φόβο της απώλειας. Μας συμφιλιώνει με όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Τελικά, μας χαρίζει την αρετή της προσαρμοστικότητας και τον θρίαμβο της ελευθερίας.

Μαρίνα Ρογάρη

Παιδοψυχολόγος, MSc. University of London

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στο νησί της Ύδρας μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Σπούδασε Συμ­βου­λευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College, Δημιουργική Γραφή στο Open College Of the Arts, Θεωρία της Μουσικής και Ορθοφωνία στο Ελληνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στην Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο ελεύθερος χρόνος του είναι γεμάτος από ταξίδια, σελίδες με μικρές ιστορίες, παραμύθια και στίχους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, χωρίς να ξεχνά τη μεγάλη του αγάπη, την Ύδρα.