Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Μερόπης Μάττα "Το Σκουπιδονήσι του Ωκεανού" στην Βέροια

«Με χαρά σας προσκαλούμε σε μία ξεχωριστή παιδική εκδήλωση βασισμένη στο παιδικό βιβλίο της Μερόπης Μάττα "Το Σκουπιδονήσι του Ωκεανού", ένα ευαίσθητο οικολογικό παραμύθι. Τη σύντομη παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει δημιουργικό οικολογικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά τα οποία θα μετατρέψουμε σε παιχνίδια! Μαζί μας ο αγαπημένος κλόουν των παιδιών Τιμολέων Τιραμόλας και οι Κόκκινες Μύτες!», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου στις 11.00πμ, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Πολυτέκνων Ημαθίας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Άλμπι και η Αλμπίνα, τα δύο αγαπημένα άλμπατρος, η Λώνα η χελώνα και ο Φίνι το δελφίνι είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Μιας μεγάλης περιπέτειας  που μας ταξιδεύει στον πανέμορφο Ωκεανό αλλά και στο Σκουπιδονήσι του, ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια.                                                                                        Θα γίνει καλά ο Άλμπι; Η θάλασσα θα καθαρίσει; Τι μπορώ να κάνω εγώ γι’ αυτό; Να μερικά από τα ερωτήματα που μας θέτει η ιστορία αυτή ενώ την ίδια ώρα μας διδάσκει πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Φτάνει να το αγαπήσουμε και να το νοιαστούμε όπως το ίδιο μας το σπίτι! 

Με  δραστηριότητες και αυτοκόλλητα!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μερόπη Μάττα είναι πτυχιούχος φαρμακοποιός, διδάκτορας της φαρμακευτικής σχολής ΑΠΘ και διατηρεί φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα τριών κοριτσιών και τη συναρπάζει να μιλάει στις καρδιές των παιδιών με τα παραμύθια!