Παρουσίαση βιβλίου "Η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη" στον Κοπανό

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοπανού "Η ΜΙΕΖΑ" σας προσκαλεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 7:30 μμ στην φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου για την παρουσίαση του βιβλίου της Ροζαλίας Γαβριηλίδου και του Φάνη Μαλκίδη " Η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη".

Το βιβλίο για τον οπλαρχηγό του Ποντιακού Αντάρτικου Παύλου Τσαουσίδη αποτελεί συμβολή στην ανάδειξη του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο μαζικό έγκλημα, αγώνας ο οποίος όχι μόνο συνέχισε την αντιστασιακή παράδοση του Ελληνικού λαού ενάντια στη βία, την εξαφάνιση και την καταπίεση, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, να επιβιώσουν.

Η συνεργασία της Ροζαλίας Γαβριηλίδου με τον δρ Θεοφάνη Μαλκίδη, είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση του βιβλίου «η βιογραφία του οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη» που περιλαμβάνει χειρόγραφα του ίδιου με εξιστόρηση γεγονότων της πρώτης γραμμής.

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης. Έχει πραγματοποιήσει, ¬εκτός και εντός Ελλάδας, εισηγήσεις για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις. Για τη δραστηριότητά του στο ζήτημα της ανάδειξης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, καθώς και θεμάτων του ελληνισμού, έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν μεταφραστεί στην αρμενική, την αγγλική, τη γαλλική, την ιταλική, την ισπανική, τη ρωσική, την τουρκική, τη ρουμανική και την αλβανική γλώσσα. Ο ίδιος έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.

Η Ροζαλία Γαβριηλίδου γεννήθηκε στην Αριδαία με ρίζες από την περιοχή της Αργυρούπολης του Πόντου. Είναι Οικονομολόγος και ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Έδεσσα. Είναι μέλος της διοίκησης του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.Η ενασχόλησή της με τα ποντιακά ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» επί σειρά ετών. Έγραψε θεατρικά έργα για ενήλικες και παιδιά, τα οποία παρουσιάστηκαν σε εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία σε διάφορες περιοχές.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ