Την νέα του ποιητική συλλογή παρουσίασε στην Βέροια ο Βαγγέλης Κακατσάκης (φωτογραφίες, βίντεο)

Μετά την Κίσσαμο και τα Χανιά, στην Βέροια παρουσίασε την νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Όπως το ψωμί» ο Χανιώτης δάσκαλος – δημοσιογράφος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Εκκοκκιστήριο Ιδεών, ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας και οι Εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης», με τη στήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Μαΐου, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας, Στέλιος Αλιγιζάκης και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Αργυρώ Χανιωτάκη – Σμυρλάκη, η οποία μίλησε για το όραμα του ιδρύματος και τις δραστηριότητές του, ενώ αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα.

Για τη νέα ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη μίλησε ο ποιητής Ηλίας Τσέχος (ο οποίος διάβασε κάποια από αυτά) και ο Γιάννης Ναζλίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους άξονες γραφής και στο πως αντιλήφθηκαν τα ποιήματα του συγγραφέα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Κακατσάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ποιητικό του έργο, ενώ στο τέλος απήγγειλε κάποια από τα ποιήματά του (δείτε απόσπασμα από την παρουσίαση)

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν σε βίντεο μελοποιημένα ποιήματα του συγγραφέα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με κρητικούς χορούς από τους χορευτές του Συλλόγου Κρητικών Ημαθία, ενώ το όμορφο ντεκόρ επιμελήθηκε ο Ηλίας Τσέχος, ο οποίος έφερε από το Γιαννακοχώρι Νάουσας παιώνιες και κεράσια.

 
 

Powered by flickr embed.