«Τολμήστε να μαγειρέψετε το ροδάκινο» πρότεινε η σεφ Κική Εμμανουηλίδου στην παρουσίαση του βιβλίου της (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ροδάκινου, με σκοπό την ανάδειξη του τοπικού μας προϊόντος, την ναυαρχίδα της τοπικής μας παραγωγής, το ροδάκινο, εντάχθηκε η σημερινή βιβλιοπαρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Ελιάς.

Η αγαπημένη και καταξιωμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Ημαθιώτισσα Κική Ηλιάδου Εμμανουηλίδου παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο “50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα”, με σκοπό την κατάθεση 50 νέων προτάσεων για την ένταξη του ροδάκινου στην Ελληνική γαστρονομία. Το βιβλίο αποτελεί μία έκδοση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας, με τη χορηγία μεγάλων εταιρειών.

Για το βιβλίο μίλησε:

-Ο Ζήσης Πατσίκας, ο οποίος συντόνισε και την παρουσίαση. Ο κος Πατσίκας πρότεινε του χρόνου να γίνει διαγωνισμός μαγειρικής με κεντρικό προϊόν το ροδάκινο.

- Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο και τις συνταγές του. Ο κ. Μάντσιος είπε ότι η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας κάνει προσπάθειες να ενταχθούν οι μικρές συσκευασίες κομπόστας στα μίνι μπαρ των ξενοδοχείων της χώρας.

-Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, ο οποίος μίλησε για τον τουρισμό και την γαστρονομία. «Το ρεβανί και το ροδάκινο αποτελούν σημείο αναφοράς της γαστρονομίας μας και είναι δύο προϊόντα άμεσα συνδεδεμένα με την Βέροια… Σκοπεύουμε να διοργανώσουμε γαστρονομικά events σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος», είπε μεταξύ άλλων.

- Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μαστροδημήτρης, ο οποίος μίλησε για το μέλος της Λέσχης, την Κική Εμμανουηλίδου. «Το σήμα κατατεθέν της Ημαθίας είναι το ροδάκινο. Το μενού και το ελληνικό πρωινό είναι εύκολο να στηθεί γιατί η Βέροια είναι αυτάρκης, αλλά θέλει θέληση από τους ξενοδόχους και οι σεφ να το υποστηρίξουν… Το βιβλίο είναι συναρπαστικό…», είπε.

- Η συγγραφέας, η οποία είπε «να πάμε το ροδάκινο ένα βήμα μπροστά. Να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, την μαρμελάδα και την κομπόστα. Τολμήστε να μαγειρέψετε το ροδάκινο…», είπε.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:

Παράλληλα με την παρουσίαση ο Βεροιώτης σεφ Γιώργος Μεταξάς ετοίμασε live μαριναρισμένη χοιρινή τηγανιά, με ροδάκινα και τριμμένο κεφαλοτύρι. Η γευστική πρόταση μοιράστηκε σε μερίδες στους παρευρισκόμενους, μαζί με ένα δεκασέλιδο έντυπο επιλεγμένων συνταγών με ροδάκινα και κομπόστες. Όσοι δοκίμασαν τον υπέροχο μεζέ έμειναν ενθουσιασμένοι και δήλωσαν ότι θα εντάξουν το ροδάκινο στην καθημερινή τους κουζίνα.