Στην έναρξη της Νέας Λέσχης Ανάγνωσης Βέροιας η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ (φωτογραφίες)

Η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ ήταν προσκεκλημένη της Νέας Λέσχης Ανάγνωσης Βέροιας όπου με το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ πραγματοποίηε την πρώτη συνάντηση, για γνωριμία, χαλαρή συζήτηση και καφέ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία βιβλιόφιλων, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στο ΕΚΤΟΣ ΧΑΡΤΗ – Art Gallery, Books & Coffee στην Βέροια.

Η Νόρα Πυλόρωφ μίλησε για την εμπειρία της από την δική της ομάδα βιβλίου που διατηρεί εδώ και 12 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Μίλησε για τους ρόλους των μελών, συντονιστών μιας ομάδας βιβλίου, που ως στόχο έχει να δεθεί η ομάδα μέσα από την συζήτηση.

“Μέσα από την επιλογή των βιβλίων, ανάλογα με τα γούστα και τις προσδοκίες της ομάδας, τα μέλη βγάζουν τα εσώψυχά τους. Τα βιβλία τα αναλύεις. Η λογοτεχνία είναι ένα εναλλασσόμενο ρεπερτόριο μεταμφιέσεων και συμβολισμών. Ακόμη κι αν δεν συμμετέχεις ενεργά, είναι απελευθερωτικό. Μέσω του βιβλίου μπαίνει ένας μηχανισμός σε ενέργεια που σε κάνει να αναλογιστείς τους δικούς σου δαίμονες και να τους αντιμετωπίσεις. Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται άλλοτε μία φορά τον μήνα, άλλοτε κάθε 15 ημέρες ή και πιο συχνά. Ιδανικό είναι η συνάντηση να γίνεται μία φορά στις 15 ημέρες ώστε ο αναγνώστης να έχει τον χρόνο να χωνέψει όσα έχει ακούσει και διαβάσει. Τα μέλη της ομάδας πρέπει να είναι λίγα, ώστε να βγει το ‘ζουμί’. 14 άτομα το μάξιμουμ ώστε να μπορούν να δουλέψουν σε 4-5 βιβλία τον χρόνο. Στις συναντήσεις μπορούν να συζητηθούν θέματα όπως, ποιο είναι το θέμα του βιβλίου, τι θέλει να πει ο συγγραφέας, πως αντιδρούν οι ήρωες, ποια είναι η δομή του βιβλίου κ.α. Ο συντονιστής της ομάδας έχει πολύ δουλειά. Πρέπει να επιλέξει με την ομάδα βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας ώστε τα μέλη να μείνουν ευχαριστημένα από τις επιλογές τους“, ανέφερε η συγγραφέας.

Στη συνέχεια η συγγραφέας ανέφερε ότι γράφει από καρδιάς, την οδηγούν οι ήρωες της. Αναφέρθηκε στο τελευταίο της βιβλίο «Συνένοχοι», ενώ παράλληλα διάβασε αποσπάσματά του.

Τέλος εξέφρασε την πρόθεσή της να βοηθήσει την Νέα Λέσχη Ανάγνωσης που κεντρικό στόχο έχει την αγάπη για το βιβλίο.

Τελειώνοντας η Νόρα Πυλόρωφ συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.

 
 

<small style="display: block; text-align: center; margin: 0 auto;"