Παρουσιάστηκαν τα βιβλία των Πέτρου Κυρίμη "Κάποτε στον Πειραιά" και Μιχάλη Πατένταλη "Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ" στην Βέροια (φωτογραφίες)

Μία πρωτότυπη διπλή παρουσίαση βιβλίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στο art café «Εκτός χάρτη» στην Βέροια.

Επρόκειτο για τα βιβλία των Πέτρου Κυρίμη "Κάποτε στον Πειραιά" και Μιχάλη Πατένταλη "Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ", των εκδόσεων Κλειδάριθμος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η δημοσιογράφος και σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, Ξανθή Χονδρού Χιλλ και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Γιάννης Γεωργουδάκης, καθώς ένα από τα μουσικά σύνολα του σχολείου, το σύνολο ευρωπαϊκής μουσικής θα έντυνε μουσικά την εκδήλωση.  

Οι μαθητές Ανδρέας Καραμούτης, Μαριάννα Δαλιγκάρου, Άννα Κουτσιμανή, Ρόπη Πλασάρη και Χριστίνα Καταφυγιώτη, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Ελισάβετ Ιωαννίδου, παρουσίασαν στην έναρξη της εκδήλωσης ρεπερτόριο κλασικής μουσικής, ενώ έκλεισαν με Μ. Χατζηδάκι.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας, Λίνα Βαταντζή, η οποία αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα Μιχάλη Πατένταλη, ενώ ολοκλήρωσε διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

Ακολούθησε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Αλέκος Χατζηκώστας, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο του Μιχάλη Πατένταλη με τίτλο  "Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ".

Όπως είπε πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα, καθώς έως σήμερα έχει εκδώσει διηγήματα. Τον κέντρισε ο μυστηριώδης τίτλος του βιβλίου σε συνδυασμό με το εξώφυλλο. Από την ανάγνωση του βιβλίου διέκρινε την όμορφη πλοκή, τη στρωτή γλώσσα. Το βιβλίο είναι απόλυτα ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που θα ενθουσιάσει τους φίλους των γρίφων. Με κινηματογραφική δράση και ακριβείς καίριες περιγραφές… Οι εικόνες μεταφέρονται ζωντανές κι εντυπωσιάζουν. Οι κεντρικοί χαρακτήρες αποτυπώνονται άψογα… Μουσική, φιλία, έρωτας, ενοχές, τύψεις, ιστορία, μυστικά, ψέματα πλέκονται σαν κουβάρι σε μια ιστορία που θα σας καθηλώσει και δεν θα θέλετε να την αφήσετε από τα χέρια σας.  Παράλληλα έκανε αναφορά στην υπόθεση του βιβλίου.

Τον λόγο πήρε πάλι η Λίνα Βαταντζή, η οποία αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα Πέτρο Κυρίμη, ενώ ολοκλήρωσε διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο του.

Ο συγγραφέας Γιώργος Σαρδέλης (ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε το βιβλίου του στην Βέροια) μίλησε για το βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη με τίτλο "Κάποτε στον Πειραιά". Ο ίδιος είπε ότι το βιβλίο τον άγγιξε και ταυτίστηκε. Διέκρινε τα βαθιά συναισθήματα του συγγραφέα. Είναι καλογραμμένο, κατανοητό για τον άνθρωπο που έχει νου (μίλησε αλληγορικά). Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου ο χρόνος, η μοίρα και ο έρωτας.

Η κα Χιλλ ανέγνωσε ένα απόσπασμα του βιβλίου, ενώ η κόρη της, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου, στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση, έπαιξε στο πιάνο μια μελωδία.

Έπειτα ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συγγραφέων, όσων απάρτιζαν το πάνελ και του κοινού.

Τα βιβλία διατίθενται από το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

View this gallery on Flickr