Παρουσίαση του συλλογικού μυθιστορήματος «Σταγόνες Ζωής» στην Βέροια

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 8), οι εκδόσεις Το Σκαθάρι και η Ανθή Θεοχαροπούλου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού μυθιστορήματος «Σταγόνες Ζωής», την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 6μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης.

Το βιβλίο επιμελήθηκε ο συγγραφέας Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος.

Η φιλόλογος Νανά Γιαννοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Ελένη Κουπίδου και Έλενα Τσακαλίδου.

Συλλογικό έργο των συγγραφέων: Αγγελίδης - Γκέντζος Τάσος, Αμπατζή Κωνσταντίνα, Θεοχαροπούλου Ανθή, Λαπουρίδου Σοφία, Παλληκαρίδου Ολυμπία, Στόικου Εύα, Σωτήρκου Στέλλα

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έξι γυναίκες συναντιούνται τυχαία στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Λόγω της κακοκαιρίας οι πτήσεις τους καθυστερούν... Γνωρίζονται κάτω από περίεργες συνθήκες.

Είναι ευχαριστημένες από τη ζωή τους; Ζουν ευτυχισμένες; Σταγόνες ζωής... η ζωή τους! Σταγόνες έρωτα, φιλίας, αγάπης, ευχαρίστησης... Ποτάμι οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους, θάλασσα τα «θέλω» τα «πρέπει», και τα «μη»...

Περίεργα συμβάντα τις οδηγούν στο ιατρείο του αεροδρομίου. Κι από εκεί κάπου αλλού... Δένονται μεταξύ τους μετά από όλα αυτά που θα τους συμβούν στο αεροδρόμιο; Θα αντέξει άραγε αυτό το δέσιμο στον χρόνο; Ποιος θα είναι ο ρόλος της γνωστής και πλούσιας πρωταγωνίστριας του θεάτρου Ηλέκτρας Λέκκα στη ζωή των έξι αυτών γυναικών;

Βιογραφικά

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος μεγάλωσε στην Καβάλα και σπούδασε Κλασική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Διδάσκει στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ., επιμελητής στις εκδόσεις ΡΩΜΗ, υπεύθυνος λογοτεχνικής σειράς στις εκδόσεις ΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100,6 και αρθρογραφεί σε πολλές ηλεκτρονικές εφημερίδες. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων.

Η Ανθή Θεοχαροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διαβατό της Βέροιας. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Επέστρεψε στη γενέτειρά της και άνοιξε στο κέντρο της Βέροιας το δικό της φυσικοθεραπευτήριο, εργαζόμενη για πάνω από σαράντα χρόνια σε αυτό. Είναι παντρεμένη, έχει έναν γιό και έναν εγγονό. Παράλληλα με την εργασία της ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτήρια και σε ιδιωτικές συλλογές. Γράφοντας σε μια τοπική εφημερίδα μικρά διηγήματα της γεννήθηκε η επιθυμία να γράψει το πρώτο της βιβλίο.