Παράσταση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών του Σταρ για τις δωρεάν προβολές στο πάρκο Αγίων Αναργύρων

Την δυσαρέσκειά τους για την δωρεάν προβολή ταινιών στο πάρκο Αγίων Αναργύρων εξέφρασαν με παρέμβαση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ιδιοκτήτες του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ μιλώντας για αθέμιτο ανταγωνισμό και παράνομες προβολές. Στο ενημερωτικό τους κείμενο αναφέρουν:

"Ο Δήμος δια του αρμόδιου αντιδημάρχου αποφάσισε τη ΔΩΡΕΑΝ προβολή ταινιών στην Πλατεία με προφανή θετικό σκοπό την παρακολούθηση από τους πολίτες ;. Όμως το ίδιο διάστημα στην πόλη μας γνωρίζετε ότι λειτουργεί θερινός κινηματογράφος καταβάλλοντας όλα όσα ο Νόμος ορίζει ως οικονομικές υποχρεώσεις, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η πολιτεία, και ως εκ τούτου δημιουργώντας καθαρό ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος της επιχείρησης μας.

Να σας θυμίσουμε ότι ο ιστορικός πλέον κινηματογράφος μας λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1953, παρόλο τις δυσκολίες που γνώρισε. Να σας θυμίσουμε ακόμη πως στο παρελθόν ο ίδιος ο Δήμος τίμησε τον κινηματογράφο με τη μεγαλύτερη τιμή που υπάρχει, το μετάλλιο της πόλης και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του Σώματος! Ακόμη, ενόψει της κρίσης ενώ οι προτάσεις για να νοικιαστεί ήταν αρκετά αξιόλογες το τίμημα, μείναμε 'πιστοί' στην παράδοση και στις αρχές μας τόσο για την πόλη όσο και για το φιλοθεάμων κοινό που μας στηρίζει τόσα χρόνια με την προτίμησή του.

Φανταστείτε λοιπόν τι επίπτωση θα είχε στον εμπορικό κόσμο της πόλης εάν ο κινηματογράφος είχε νοικιαστεί σε κάποια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ZARA, PUBLIC), για τα οποία το ενδιαφέρον και είναι ακόμη ανοιχτό. Με βάση τα προαναφερθέντα, να σας ενημερώσουμε πως σε αντίστοιχη πρωτοβουλία της ΚΕΠΑ τον προηγούμενο μήνα, (Εβραϊκή συνοικία), είχαν προγραμματιστεί να προβληθούν παράνομα (με παράνομο κατέβασμα από το διαδίκτυο) τρεις ταινίες Α' προβολής πριν ακόμη προβληθούν νόμιμα στις Ελληνικές αίθουσες, οι οποίες κατόπιν δυσαρέσκειας μας ακυρώθηκαν με πρόφαση τις καιρικές συνθήκες. Στα πλαίσια της δυσαρέσκειας μας αυτής, θεωρήσαμε σωστό να προτείνουμε στους υπεύθυνους - ανεύθυνους- της ΚΕΠΑ την προβολή των συγκεκριμένων ταινιών εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στον κινηματογράφο γεγονός για το οποίο αδιαφόρησαν πλήρως.

Θεωρούσαμε επίσης λογικό να απευθυνθεί ο Δήμος στον νομίμως λειτουργούντα θερινό κινηματογράφο, να ζητήσει αριθμό εισιτηρίων σε προσυμφωνημένη χαμηλότερη τιμή προσφοράς, και να τα διαθέσει στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. Αυτό θα είχε το στοιχείο της δικαιοσύνης και προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις. Με βάση τα ανωτέρω ζητούμε άμεσα να σταματήσουν οι παράνομες προβολές σε αυτούς και παρόμοιους χώρους, καθιστούμε υπεύθυνους έναντι του νομού αυτούς που θα συνεχίσουν το παράνομο γεγονός, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα μας".

"Η επιστολή Βλαχογιάννη έπρεπε να σταλεί στην ΚΕΠΑ. Οι προβολές στην Εβραϊκή συνοικία δεν έγιναν διότι δεν μπορέσαμε να πάρουμε άδεια. Στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων οι συνεργάτες μας δεν έκαναν παράνομο κατέβασμα. Ζητήσαμε από τις πρεσβείες να μας στείλουν ταινίες που δεν είχαν πνευματικά δικαιώματα. Αναφορικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δεν κάνουμε εμπορική πράξη. Πήραμε δωρεάν ταινίες και τις προβάλουμε δωρεάν. Ο δήμος πρέπει να έχει και κοινωνικό πρόσωπο. Με αυτή την λογική και οι γιατροί θα μπορούσαν να ζητήσουν να κλείσει το Δημοτικό Ιατρείο, τα σούπερ μάρκετ το κοινωνικό παντοπωλείο" απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης.